Необходими продукти:

800 г свинско филе

6 гл. лук шалот

6 с.л. бренди

200 мл сметана течна

1 ч.л. мащерка

1 щипка черен пипер млян

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и се нарязва много на ситно. Запържва се със 100 г краве масло.

Добавят се 3 с.л. бренди Арманяк, на тънка струйка се сипва сметаната и соса се оставя да къкри, докато стане гъст и гладък. Захлупва се и се оставя настрана.

Филетата се поръсват със сол и пипер, и се запържват в останалото масло.

Добавя се малко мащерка, захлупват се и се задушават за 12 минути. Обръщат се на 6-та минута.

Когато филетата са готови, се увиват с фолио.

От тигана се обира излишната мазнина от месото и се сипват 3 с.л. арманяк, добавя се лучения сос, сгорещява се, доовкусява се и се слага още малко мащерка.

Месото се нарязва на филийки и се сервира в затоплено блюдо със соса.