Необходими продукти:
800 г свинско филе
6 гл. лук шалот
6 с.л. бренди
200 мл сметана течна
1 ч.л. мащерка
1 щипка черен пипер млян
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва и се нарязва много на ситно. Запържва се със 100 г краве масло.
Добавят се 3 с.л. бренди Арманяк, на тънка струйка се сипва сметаната и соса се оставя да къкри, докато стане гъст и гладък. Захлупва се и се оставя настрана.
Филетата се поръсват със сол и пипер, и се запържват в останалото масло.
Добавя се малко мащерка, захлупват се и се задушават за 12 минути. Обръщат се на 6-та минута.
Когато филетата са готови, се увиват с фолио.
От тигана се обира излишната мазнина от месото и се сипват 3 с.л. арманяк, добавя се лучения сос, сгорещява се, доовкусява се и се слага още малко мащерка.
Месото се нарязва на филийки и се сервира в затоплено блюдо със соса.