Необходими продукти

6-7 броя моркови

2 стръка целина

2 с.л. джинджифил

3 скилидки чесън

3 клонки мащерка

1.5 литра зеленчуков бульон

1 с.л. семена фенел

200 г френска леща

За зеленчуковия бульон:

2 глави лук

2 стръка целина

2 броя моркови

1/2 стрък праз

2.5 литра вода

1 бр. дафинов лист

1 с.л. сол

1/2 ч.л. семена кориандър

1/2 ч.л. черен пипер на зърна

3 скилидки чесън

4-5 стръка прясна мащерка

3-4 стръка магданоз

Начин на приготвяне

Пригответе бульона. В голяма тенджера налейте 2.5 л студена вода. Сложете едро нарязаните зеленчуци, подправките, солта и билките. Варете 20 минути след завиране на средно силен огън.



Сварете лещата. В тенджера налейте 700 мл студена вода, сложете лещата и варете 30-35 минути след завиране. Посолете на вкус, свалете от котлона и оставете настрана.



Изпечете морковите. Обелете измитите моркови и нарежете на едро. Сложете ги в тавичка за печене, полейте с 2 с.л. зехтин, овкусете със сол и поръсете със семената копър. Разбъркайте добре и печете 30 минути в предварително загрята фурна, докато омекнат и започнат да се карамелизират.



Всички стъпки за приготвяне на рецептата и видео можете да видите тук!