Необходими продукти:

1 яйце

1 връзка копър

800 г тиквички

1 глава лук

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

120г прошуто

60 г пармезан

Начин на приготвяне:

В около 1,5 л вряща вода се слагат олиото, солта, тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, и лукът, разрязан на едри парчета.

Когато тиквичките и лукът се сварят, тенджерата се сваля от котлона.

В отделен съд се разбива яйцето и с бъркане бавно към него се прибавя по малко от течността на супата, около 1/3 от нея.

Получената смес се изсипва обратно при зеленчуците с бъркане. Добавя се ситно нарязаният копър.

Преди сервиране супата се оставя да престои около 10 минути. Гарнира се с прошутото и настъргания пармезан и се сервира.