Необходими съставки:

30 г шоколад
2 бр. шушулка ванилия
6 бр. яйца
350 г захар
2 бр. яйчен белтък
400 г орехови ядки смлени

Начин на приготвяне:

Разбиват се 3 цели яйца и 3 жълтъка заедно с 250 грама захар, докато побелеят. Добавят се 250 грама смлени орехи, ванилията и се разбърква.

Белтъците се разбиват на сняг и, с леко разбъркване, се смесват с ореховата смес. Сместа се изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 50 -60 минути.

За крема: Разбиват се 2 белтъка на гъст сняг със 100 грама захар. Добавят се настъргания шоколад, половината от останалите смлени орехи. Изстиналата торта се намазва с крема.

Поръсва се със смлените орехи и се оставя на хладно за 1 нощ.