Ако мечтаете за лека вечеря, то имаме прекрасно предложение за вас.

Салата с пиле и нудълс е доста подходящ вариант, при това за цялото семейство.

Нудълс, които често наричат паста, оризови спагети и какво ли още не, са азиатско тестено изделия, произвеждано от варено тесто.

Те са типично азиатски, а най-старите нудълс, открити неотдавна, са от преди 4000 хиляди години.

Всъщност този продукт може да се приготвя както от пшеничено и оризово брашно, така и от семената на някои азиатски грахови растения, от картофено нишесте, от елда и дори от жълъди.

Някои нудълс са сякаш от стъкло - те са прозрачни и фини, други, като картофените например, са топчета сварено нишесте.

В тази салата бихме ви препоръчали да използвате оризови нудълс, като те могат да бъдат тънки или широки.

Ето и от какво точно имате нужда:

100 грама нудълс
500 грама китайско зеле, добре почистено, без външните листа, нарязано на ивици
270 грама пилешки гърди без кожата, сварени и накъсани на малки парчета
2 стръкчета целина, нарязани на тънко по диагонал
1 червена чушка (може и леко лютива), без семки, нарязана на тънко
листа от кориандър на вкус и за гарниране
през пролетта използвайте 4 стръкчета зелен лук, нарязани на дребно по диагонал, а сега можете да ги замените с половин глава червен лук, нарязана на дребно

За дресинга:

40-50 милилитра вино (в оригиналната рецепта то е оризово, но можете да замените и с бяло)
1 супена лъжица соев сос с по-ниско съдържание на сол
1 супена лъжица пудра захар

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки в голяма купа и ги разбъркайте до пълното им смесване.

Дресинга пригответе, като разбъркате всички съставки в подходящ съд до пълното разтваряне на пудрата захар.

Овкусете салатата непосредствено преди сервирането й. Достатъчна е за 3 порции, които можете да украсите с листа от кориандър отгоре.