Това е десертът на истинските любители на череши. Плътен, богат и изкусителен, този пухкав кулинарен шедьовър ще се превърне в любимо сладко удоволствие за цялото семейство.

Продукти:

400 г череши
180 г краве масло на стайна температура
140 г пудра захар
4 яйца
200 гр. брашно
5 г бакпулвер
1/2 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне:

Черешите се почистват от дръжките и костилките. Маслото се разбива със захарта на пухкав крем. Едно по едно се прибавят яйцата, които се разбиват.

Прибавят се брашното, бакпулверът, щипка сол и се меси до получаването на тесто.

Така полученото тесто се поставя в намаслена тава, отгоре се нареждат черешите и се запича за 30-35 минути при 180 градуса. Преди сервиране се поръсва с пудра захар. Чудесна идея е и заливката от черешово сладко.