Необходими продукти:

400 г пилешко филе

4 лентички прошуто

15 г брашно

25 г масло

10 мл зехтин

4 листенца риган

2 резена лимон

ч.л. черен пипер

морска сол

Начин на приготвяне:

Пилешките филета се нарязват на тънки ленти. Увиват се с фолио и леко се "разточват" с точилка.

Върху всяко парче филе се поставя по резен бекон и лист пресен риган. Забождат се през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана.

В купичка се смесват брашното със солта и черния пипер, и с тях се овалва месото.

В сгорещен тиган се загряват маслото и зехтина.

Пържат се от двете страни до образуването на приятно златиста коричка.

Ястието се поставя в подходяща чиния, гарнира се с резените лимон и се сервира.