Автор
Woman.bg

Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци

Необходими продукти:

червен пипер

черен пипер

12 г розмарин

сол

40 г масло

2 моркова

2 чушки

250 г картофи

1 пиле

Начин на приготвяне:

Пилето се измива и досушава. Натрива се отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазва се добре с маслото и се добавя розмарина.

Пилето се слага в тавичка и се пече на 220 градуса, около 10 минути.

През това време картофите, морковите и чушките се нарязват. Запържват се леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови.

Зеленчуците се поставят в тавата, около пилето. Посоляват се леко и се добавя около 1 ч. ч. вода

Фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около 40 минути.