О, не! Десерт, на който не можеш да устоиш

23 септември 2011 | 14:42
видяна 25157
коментари 0

Празничният десерт, който ви представяме днес е канадски и се сервира на правоъгълни парчета, наречени Нанаймо.

Тези сладки, десертни блокчета представляват вкусна смесица от шоколад, кокос, бисквитени трохи и яйчен крем.

Нанаймо се приготвя лесно, единствено необходимото време за охлаждане на всеки слой от десерта удължава процеса на готвене.

Блокчетата се поднасят студени, но са божествено вкусни и консумирани на стайна температура.

Необходими продукти:

За основата:

½ ч.ч. масло
¼ ч.ч. захар
5 с.л. какао на прах
1 яйце (леко разбито)
1 ванилия
1 ½ ч.ч. бисквитени трохи (натрошете бисквитите в най-обикновено хаванче)
1 ч.ч. кокосови стърготини
½ ч.ч. натрошени орехи

Втори пласт (пълнеж)

1/3 ч.ч. масло (със стайна температура)
3 с.л. ванилов пудинг на прах
¼ ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. пудра захар

Топинг

230 гр. черен шоколад, начупен на парченца
2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Основа

1. Разтопете маслото в тиган.
2. Разбъркайте със захарта и какаото на прах, докато се получи гладка смес.
3. Добавете яйцето и ванилията и премахнете от огъня.
4. Отделно разбъркайте бисквитените трохи, кокоса и орехите. След това ги добавете към масления крем.
5. В квадратна тавичка с диаметър около 20 см излейте получената смес и оставете да се охлажда в хладилника за 20 минути.



Пълнеж

1. С миксер разбийте маслото на крем. За целта то трябва да е със стайна температура.
2. Добавете пудинга и млякото и разбийте хубаво.
3. Добавете захарта и отново разбийте, но на бавна степен.
4. Разлейте крема върху охладилата се основа и отново върнете тавичката в хладилника, за може пълнежът да стегне.



Топинг

1. Разтопете шоколада и маслото в тиган и бъркайте, докато се получи гладка смес.
2. Разлейте шоколадовия топинг върху полуготовия десерт и оставете да стяга в хладилника.
3. Малко преди шоколада да започне да се втвърдява с нагорещен нож нарежете десерта на правоъгълни парчета. За пореден път върнете в хладилника и го извадете малко преди поднасяне на масата.


 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени