Необходими продукти:

1 кг телешка кайма
2 гл. лук кромид стар
3 бр. фасул червен консерва
1 бр.царевица
3 бр. домати консерва
10 бр. люти чушлета
1 с.л. чесън на прах
5 щипка черен пипер млян
1 ч.л.сол
1 бр. тортила чипс

1. Малко олио се загрява в голям тиган и лукът и каймата (телешка) се запържват леко. Излишната мазнина се изцежда и се прехвърлят в тенджера.

2. Добавят се бобените зърна, зелените люти чушки (от буркан), царевицата (консерва), доматите (от консерва, нарязани на кубчета), подправката за тако и останалите подправки. Използва се течността от консервите.

3. В случай, че се използва обикновена тенджера, се готви час-час и половина на средна температура.
При сервиране се гарнира с царевичен чипс. Отгоре може да се добави лъжица квасена сметана, сирене, зелен лук, магданоз.