Необходими продукти:

4 с.л. краве масло

1 глава кромид лук стар

1 скилидка стар чесън

1 морков

1 стрък селари

1 к.л. хималайска сол

6 ч.ч. вода

1.50 кг кестени

3 бр. черен пипер на зърна

1 с.л. шери

1/3 ч.ч. квасена сметана

Начин на приготвяне:

Маслото се загрява на средна температура. Добавят се нарязаните лук, чесън, морков и селъри. Овкусява се със сол и се разбърква периодично до получаване на златист цвят за около 20 минути.

Към водата се добавят кестените и сол, ако е необходимо. Готви се, докато кестените омекнат напълно (около 45 минути).

Супата се пюрира в блендер. Добавят се пиперът, шерито и сметаната и се разбърква с няколко оборота.

Супата се сервира топла.