Необходими продукти:
4 с.л. краве масло
1 глава кромид лук стар
1 скилидка стар чесън
1 морков
1 стрък селари
1 к.л. хималайска сол
6 ч.ч. вода
1.50 кг кестени
3 бр. черен пипер на зърна
1 с.л. шери
1/3 ч.ч. квасена сметана
Начин на приготвяне:
Маслото се загрява на средна температура. Добавят се нарязаните лук, чесън, морков и селъри. Овкусява се със сол и се разбърква периодично до получаване на златист цвят за около 20 минути.
Към водата се добавят кестените и сол, ако е необходимо. Готви се, докато кестените омекнат напълно (около 45 минути).
Супата се пюрира в блендер. Добавят се пиперът, шерито и сметаната и се разбърква с няколко оборота.
Супата се сервира топла.