Продукти:

За тестото:

200 г брашно тип 500
1 бр. яйце
1 щипка сол
1 ч.л. вода
1 ч.л. прясна мащерка

За плънката:

500 г гъби печурки
1 стрък праз
2 броя яйца
125 мл прясно мляко
1 бр. червена чушка
6 с.л. зехтин
45 г масло
1 ч.л. прясна мащерка
100 г гауда
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете брашното в купа, добавете нарязаното на кубчета студено масло и щипка сол и разбъркайте добре, докато сместа стане на трохи. Добавете разбитото яйце и 1 ч.л. студена вода разбъркайте до ронлива тесто.

Омесете за кратко, докато стане гладко, увийте във фолио за свежо съхранение и охладете в хладилник за 30-40 минути.

В тиган загрейте 2 с.л. от зехтина и 15 г масло и запържете половината гъби до златисто за 7-8 минути. Извадете ги в купа, сложете 2 с.л. зехтин и 15 г масло и изпържете останалите гъби.

Всички стъпки за рецептата и видео можете да видите тук!