Картофена супа с кисело мляко

18 юни 2017 | 11:30
видяна 1501
коментари 0

Необходими продукти:

5 щипки сол

5 щипки челен пипер млян

80 г краве масло

2 с.л. грис

1 яйце

1 връзка пресен магданоз

1 гл. лук кромит стар

200 г краве кисело мляко

6 бр. картофи

1.20 л вода

Начин на приготвяне:

В маслото (може да се замести и с олио) се запържват леко гриса и лука (ситно нарязан).

Добавят се 1200 мл. вода, посолява се и се оставя да поври малко, след това се прибавят картофите (нарязани на кубчета).

След като се свари всичко, се прибавя (по желание) ситно нарязания магданоз и се сваля от огъня.

Като поизстине леко, се разбива яйцето с киселото мляко и супата се застройва. Прибавя се черният пипер и се посолява на вкус.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени