Необходими продукти

За кюфтетата:

300 г телешка кайма

1 ч.л. сушен лук

1/4 ч.л. чесън на гранули

1 ч.л. пушен червен пипер

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. сос уорчестър

1 ч.л. черен пипер

За салцата:

1 бр. авокадо

2 с.л. червен лук

1 с.л. консервирана чушка

халапеньо

2 с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън

2 клонки кориандър

1/2 ч.л. сол

За гарниране:

2 броя бургер питка

2-3 листа зелена салата

6-7 броя царевичен чипс

2 резенчета домат

Начин на приготвяне



Пригответе каймата. Сложете я в купа и добавете всички останали продукти. Разбъркайте добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата. Направете салцата. За нея намачкайте авокадото с вилица. Добавете ситно нарязаните лук, халапеньо, чесън и кориандър. Овкусете със сол и сок от лайм.

Всички стъпки за рецептата и видео можете да видите тук!