Необходими продукти
За кюфтетата:
300 г телешка кайма
1 ч.л. сушен лук
1/4 ч.л. чесън на гранули
1 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сос уорчестър
1 ч.л. черен пипер
За салцата:
1 бр. авокадо
2 с.л. червен лук
1 с.л. консервирана чушка
халапеньо
2 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
2 клонки кориандър
1/2 ч.л. сол
За гарниране:
2 броя бургер питка
2-3 листа зелена салата
6-7 броя царевичен чипс
2 резенчета домат
Начин на приготвяне
Пригответе каймата. Сложете я в купа и добавете всички останали продукти. Разбъркайте добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата. Направете салцата. За нея намачкайте авокадото с вилица. Добавете ситно нарязаните лук, халапеньо, чесън и кориандър. Овкусете със сол и сок от лайм.
Всички стъпки за рецептата и видео можете да видите тук!