Необходими продукти

За рибата:

2 броя филе от риба треска

20 г брашно тип 500

70 г галета

70 г галета панко

1/4 ч.л. сол

1 щипка черен пипер млян

2 броя бургер питки

1/2 бр. лимон

1/3 връзка рукола

За соса:

3 с.л. кисело мляко

3 с.л. майонеза

1 с.л. лук

2 бр. кисели краставички

1 с.л. каперси

1 ч.л. лимонов сок

1/4 ч.л. сол

1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

В плитка чиния сложете двата вида галета и разбъркайте добре. Подправете рибата със сол и черен пипер, оваляйте в брашното и изтърсете излишното. Потопете филетата в разбитото яйце, а след това в галетата. Изпържете в загрято до 180 гр. олио за 3-4 минути, докато коричката стане златиста.



За соса:

Смесете майонезата, киселото мляко, лимоновия сок и подправките и разбъркайте сместа добре. Добавете ситно нарязаните краставички, каперси и лук.

Всички стъпки за рецептата и видео можете да видите тук!