Необходими продукти
За рибата:
2 броя филе от риба треска
20 г брашно тип 500
70 г галета
70 г галета панко
1/4 ч.л. сол
1 щипка черен пипер млян
2 броя бургер питки
1/2 бр. лимон
1/3 връзка рукола
За соса:
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. майонеза
1 с.л. лук
2 бр. кисели краставички
1 с.л. каперси
1 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. сол
1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
В плитка чиния сложете двата вида галета и разбъркайте добре. Подправете рибата със сол и черен пипер, оваляйте в брашното и изтърсете излишното. Потопете филетата в разбитото яйце, а след това в галетата. Изпържете в загрято до 180 гр. олио за 3-4 минути, докато коричката стане златиста.
За соса:
Смесете майонезата, киселото мляко, лимоновия сок и подправките и разбъркайте сместа добре. Добавете ситно нарязаните краставички, каперси и лук.
Всички стъпки за рецептата и видео можете да видите тук!