Булгурени кюфтенца със спанак на фурна

17 юли 2017 | 11:08
видяна 335
коментари 0
Снимки: foodieboulevard.com


Продукти

3 яйца (за постите: 3 с.л. семена чиа накиснати за 10 минути в 50 мл. вода)
300 гр. булгур
100 гр. пресен спанак
50 гр. нахут от буркан
50 гр. обезкостени маслини
50 гр. сурово белено слънчогледово семе
подправки по избор

Приготвяне

Нарежете спанака на ивици.
Накиснете булгура за десетина минути във вода.
Отцедете излишната вода от булгура и го измийте добре.
Разбъркайте всички продукти заедно.
Оформете кюфтенца и ги подредете върху тава застлана с хартия за печене.
Печете кюфтенцата за около 30 минути на 160 градуса с вентилатор или докато се отлепват лесно от хартията.
Поднесете кюфтенцата с гарнитура по желание.

Източник: foodieboulevard.com

Коментари

Добави Коментар

Най-четени