Сигурно на всички ни се е случвало да открием по някой друг почернял банан в хладилника, който хем не става за хапване, хем не е за изхвърляне.

Днес ви предлагаме една рецепта, в която можете да използвате цели три такива банана.

Бананово-морковеният хляб може да се яде самостоятелно, препечен или със сладко.

Необходими продукти:

За хляба:
1 / 3 чаша растителна мазнина
1 чаша захар
2 яйца
2 чаши пшенично брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 / 2 чаена лъжичка канела
3 зрели банана на пюре
1 чаша настъргани моркови
1 / 2 чаша нарязани орехи

За заливката:
1 супена лъжица маргарин
1 / 4 чаша кафява захар
1 супена лъжица пшенично брашно
1 / 2 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната до 180 градуса. В купа смесете мазнината, захарта и яйцата, разбъркайте добре.

В друга купа смесете брашното содата, солта и канелата. Постепенно добавяйте към тази смес бананите, след това добавете морковите и орехите.

Смесете двете купи и излейте получената смес в намазнена тавичка, направете заливката и добавете и нея.

Печете в продължение на 55-65 минути.