Светът е нашето царство! Излезте от комфорт зоната и полетете към една от следните дестинации, където ще се почувствате истински жива и свободна.

Единбург (Шотландия) е земен рай на изкуствата. Музика, танци и театър изпълват въздуха през топлите сезони. Най-подходящото време за соло посещение е август месец, когато е представянето на един от най-големите фестивали в Шотландия – Единбург. Старият град е запазил своя средновековен облик и привлича много посетители със забележителните сгради, между които са Кралският музей на Шотландия. В новата част на града можете да видите паметника който е останал недовършен - Партенона на Чарлз Кокърел, посветен на загиналите в Наполеоновите войни шотландци - Шотландската национална галерия; Къщата на Градския регистър.

Старата част на Стокхолм (Швеция) е особено живописна, а разходката из градските плавателни канали и паркове е наистина славен начин да прекарате едноседмична почивка. Още с пристигането се разходете из улиците на града и се насладете на впечатляващи забележителности и прекрасни хора, дошли от четирите края на света. Стокхолм е и „най-безопасеният град в Европа”. От друга страна там има богат избор на музеи, галерии, заведения и други развлекателни локации. Там лесно можете да се придвижвате пеша и/или с колело. Препоръчваме ви да посетите световноизвестния военен кораб - Васа музей, най-старият открит музей в света – Скансен, или къщата на Астрид Линдгрен.

Скандинавските страни като цяло са безопасни и изключително подходящи дестинации за самостоятелни пътешествия. Берген (Норвегия) е вторият по големина град в страната, който предлага изключителни забележителности и атракции. Там можете да се насладите на Северното сияние. Градът е известен с живописните си сгради - част от автентичната атмосфера на германски квартал, разположен в пристанищната зона на града, обявена за част от световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО.

Знаете ли, че Сантяго (Чили ) е сред първите места в класациите за най-безопасни големи градове в Южна Америка? Градът е най-големия икономически и културен център на страната и е известен със своята жизнерадостна атмосфера. Сантяго предлага много концертни зали, църкви и музеи. А Серо Сан Кристобал е най-големият градски парк, който изисква да отделите цял един ден, за да го разгледате подобаващо. Не пропускайте да се качите на Terraza Bellavista, която предлага прекрасна панорамна гледка към града и околните планини.

А що се отнася до Боракай, той е слънчев остров, разположен в Югоизточна Азия, в границите на Филипините. Бели пясъци, кристално чисти вълни, както и прекрасни залези доставят на туристите неустоима наслада и разкош за сетивата. Един божествен тропически край, който оставя красиви спомени у всеки посетител.

А на по-смелите от нас, любители на далечния Изток, препоръчваме Хонг Конг. Там ще се потопите в многообразието от впечатляващи забележителности, звуци и светлини на града. Той е красиво съчетание на история и модернизъм, вдъхновени от Запада. Градът прелива от изкусителни ястия, които гъделичкат вкусовите възприятия. Бившата британска колония предлага цветни и осветени улици, по които може да се движите изключително спокойно и свободно за разлика от много други дестинации в Азия.