Автор
Woman.bg

Петте най-оригинални подаръка за Свети Валентин

Красиво бижу, скъп парфюм, еротично бельо, вечеря в изискан ресторант... Сигурно вече се чудиш с какво да изненадаш половинката си за Деня на влюбените.

Последните проучвания сочат, че младото поколение цени преживяванията в пъти повече от вещите. Затова, ако искаш да засвидетелстваш любовта си по най-добрия начин тази година, няма по-подходящ подарък от пътуването.

Ето защо експертът в пътуванията – eSky, си поставя за цел да селектира пет романтични дестинации, до които можеш да осъществиш кратко бюджетно пътешествие с половинката си.

Приема се, че за всеки от гореизброените подаръци би отделил поне 150 лв. Целта е да се намерят два двупосочни самолетни билета на по-ниска от тази цена и да остане малка сума за съпътстващи разходи. Ето кои са 5-те най-подходящи места:

Рим – 80 лв

Нюансите на залеза зад купола на Св. Петър, разходка по стъпките на забравени романтични поети, чаша сладолед в уютно кафене, съзерцаващо театралните етюди на Вечния град... Рим е перфектното място да кажеш без думи „обичам те завинаги“.

Венеция – 120 лв

И най-заклетият противник на клишетата ще трябва много да изкриви езика си, за да отрече, че Венеция е един от най-романтичните градове на планетата. Това е място, което може да събуди и най-изстиналата близост между двама души и се препоръчва като отличен избор за кратко романтично пътуване.

Пиза – 70 лв

Ако не си си представял романтична ваканция в Пиза, време е да опиташ. Това тосканско съкровище върви с всичките му старомодни алеи, живописни тротоарни кафенета, спокойни нощи на открито и дълги разходки сред вековна история. В случай че това не стига, едва на 1 час път се намира Флоренция, която едва ли има нужда от доводи в подкрепа на своята романтичност.

Лондон – 120 лв

Ясно е, че на тема романтика битката с Париж е обречена. Но днес сме на лов за евтини самолетни билети, по който критерий френската столица не се класира в момента. Затова отлитаме към Лондон, който в никакъв случай няма да разочарова романтичните ни нагласи. Целувка край Темза, кралска разходка в Риджънтс парк, предложение за брак на върха на Лондон Ай... кой би ни обвинил в прекалена тривиалност 

И ако все пак се намери няой, алтернативата е

Стокхолм

Наричат го „Венеция на Севера“. Пръснат е на 14 живописни острова, свързани помежду си с 57 моста, и всеки квартал омайва със свой собствен стил и характер. И ако само допреди няколко месеца беше невъзможно да стигнеш до Стокхолм за по-малко от 400 лв и поне два самолета, то днес можеш да заведеш половинката си там за по-малко от 3 часа и 80 лв. Дерзай.