Така дългоочакваният май месец е тук, подканвайки ви да се разделите с градската действителност поне за един уикенд и да се отдадете на туризъм из красивата ни родина.

А кои места да посетите и защо, може да видите в следващите редове.

Казанлък

Май месец е идеален за посещение на този красив български град, защото в този период се провежда празникът на розата.

Празникът на розата е един от най-забележителните фестивали у нас. Той е посветен на беритбата на ароматното цвете, от което се приготвя световно известното българско розово масло. През 2017 г. той ще започне на 12 май с конкурс-спектакъла "Царица Роза".

В дните от фестивала ще може да се насладите празнични концерти и разнообразни конкурси, изложби, базари на български стоки и ритуали по розобер. Фестивалът ще бъде закрит на 4 юни с розобер, фестивал на виното, международен фолклорен фестивал и празнично шествие.

Габрово

Всяка година в столицата на хумора и шегата се състои пищен карнавал около Деня на град Габрово - 17 май. Освен тържественото шествие, начело с огромната котка - символ на града, се провеждат и конкурси, изложби и концерти.

Тази година местният карнавал ще се състои на 20 май и ще мине под мотото "Да изкукуригаме от смях".

Пловдив

В класация на Lonely Planet за най-добрите градове за посещение в света попадна и Пловдив. Класиран на шесто място, той несъмнено е един от най-красивите европейски стари градове, който разполага с исторически съкровища и невероятен нощен живот. Със сигурност си заслужава да го посетите и вие. Защо не още утре?



Еко туризъм

Малко места са по-красиви от Родопите през пролетта. Затова ви съветваме да отделите един уикенд за посещението на село Ягодина. Красиво местенце, сгушено в Западните Родопи, до което се намира известната Ягодинска пещера.

Друга дестинация в Родопите, идеална за посещение през този сезон, е районът на селата Огняново, Лещен и Ковачевица. Първото село е известно с лековитите си термални извори, а вторите с пленителна възрожденска атмосфера.