Автор
Woman.bg

Хороскоп на пътешествията за годината на Коня

Колкото и далечни да ви се струват пролетните и летните топли дни, най-добре е да започнете да планирате пътешествията си още отсега!

Нашият хороскоп ще ви подскаже къде ще си починете най-добре през 2014 година.

Зеленият дървен Кон е заклет пътешественик. Той обича бързите влакове и попътния морски вятър. Обожава да се изкачва на върховете на хълмовете и да оглежда просторите. Харесва и кротката приятна почивка някъде на сянка, но само за кратко – все пак по света има толкова интересни неща!

Всичко това означава, че идната година ще е динамична и изпълнена с весели пътувания и приключения. По-долу можете да прочетете какви точно пътешествия ще са най-подходящи за вашата зодия и какво трябва да избягвате.

Четете още: Хороскоп за 2014 година

Напомняме ви, че за „чисти“ зодии се смятат хората, родени между 1 и 18 число от месеца. станалите са повлияни от предходния или следващия зодиакален знак не само от гледна точка на характера, но и от гледна точка на предсказанията.

Овен (21 март – 20 април)



През 2014 година Овните ги очакват минимум две пътувания. При едното най-вероятно ще посетите далечни страни, където ще натрупате много нови впечатления. Второто пътешествие ще се окаже по-скромно, може би на територията на родината ви.

Сполучливи ще бъдат пътуванията до места с умерено-континентален климат – източна Франция, Берлин, Варшава или Канада. Не се спирайте само в една държава, а си направете туристическа обиколка на няколко страни. Колкото повече неща видите по време на отпуската си, толкова по-добре ще си починете.

През идната година отбягвайте страните с горещ климат, най-вече онези, които често страдат от засуха. Възможно е да се озовете в зона на пожар, което не само ще ви развали отпуската, но и може да е опасно за здравето ви.

Телец (21 април – 20 май)



През 2014 г. Телците ще трябва да положат известни усилия, за да намерите време за почивка. Най-вероятно работата ще ви принуди да отложите планирано пътуване. Това обаче ще е за добро, тъй като по-късно ще можете да отделите повече пари за екскурзията си и съответно ще си изкарате по-добре.

Идната година ви препоръчваме да посетите места с много зеленина – горски и планински райони у нас или дори тропически джунгли в чужбина. Обърнете внимание на езерата и язовирите, но отбягвайте гъстонаселените градове и големите курорти. Колкото по-далеч сте от цивилизацията, толкова по-полезна ще е почивката за организма ви.

Близнаци (21 май – 21 юни)



През 2014 г. Близнаците ще ги обземе истинска треска за пътешествия. Ще се стремите към далечни страни, дори ако нямате достатъчно пари, за да си осигурите наистина комфортен престой. Възможно е да вземете заем или да тръгнете на път на автостоп, само и само да не си стоите вкъщи. Всичко това е чудесно, но ви препоръчваме да си намерите надежден спътник.

През идната година е добре да почивате там, където се чувствате най-комфортно. Това се отнася най-вече за физическото ви здраве. Помислете какви здравословни проблеми бихте искали да излекувате и си съставете маршрут, отговарящ на вашите нужди. Отбягвайте местности с резки промени на температурата, с горещи дни и студени нощи.

Рак (22 юни – 22 юли)



През 2014 г. Раците ги очаква спонтанно, непланирано пътуване. Не е изключено към него да ви подтикнат някакви необичайни обстоятелства – например спешно да се налага да се скриете или пък някой от приятелите ви да ви „юрне“ на път.

Ако все пак имате възможност да избирате къде да отидете, обърнете внимание на местата, където има много сладка вода. Вашата стихия водата е подкрепящата субстанция през годината на зеления дървен Кон. Тя ще ви зареди физически и психически, ще се изпълните с енергия и ще се завърнете у дома като нов човек. Отбягвайте обаче морските крайбрежия и регионите с полусух субтропичен климат.

Лъв (23 юли – 22 август)



През 2014 г. Лъвовете ги очаква пътуване, което съществено ще промени живота им. Най-вероятно ще натрупате нови впечатления и при това ще се отървете от някакъв физически или психологически проблем. При това е възможно да преразгледате и ценностната си система.

Идната година ще е добре да си почивате на места, където има от всичко по малко – активно общуване, възможност за уединение, занимателни екскурзии и т.н. Сполучлив избор ще са европейските страни, например Германия или Черна гора. Можете да посетите и Турция, но не в онези региони, където има само плажове, а в курорти с бърз достъп до древните градове. Отбягвайте прекомерната жега, пътуванията ще бъдат по-приятни за вас пролетта или есента.

Дева (23 август – 22 септември)



През 2014 г. Девите ще имат възможността да похарчат повече пари за пътешествия от обичайното. Затова най-вероятно ще осъществите някоя своя отдавнашна мечта. Не е изключено да посетите някой модерен курорт и не само да си починете добре, но и да се заемете с някакъв екзотичен спорт или да пробвате по-нестандартни развлечения.

Идната година е добре да отидете на места, където хората са укротили природата и са създали прекрасни оазиси в пустинята. Сполучливи ще са екскурзиите например в ОАЕ или Казахстан. Отбягвайте планинските райони – възможно е да се сблъскате с неприятности и да навредите на здравето си. Откажете се от катеренето и ските.

Везни (23 септември – 22 октомври)



През 2014 г. Везните ги очаква екзотично пътешествие. Най-добре ще е обаче то да не е твърде далечно. Посещението на отдалечени държави може да ви навреди, придържайте се към своя регион и изучете места, които да ви предложат нови и интересни впечатления. Запознайте се с представители на местната култура и огледайте древните паметници.

Интересни местенца можете да откриете в Турция, Гърция и Албания. Препоръчително е да посетите места със силна енергетика и минерални извори. Такива можете да намерите и на територията на страната, например Белинташ и района около Кресна. Отбягвайте гмуркането, както и спортовете, свързани с големи височини.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)



През 2014 г. Скорпионите ще могат да посетят място, което ще предизвика у тях приятни асоциации. Не е изключено пътешествието да е свързано с гастрономичен туризъм – много ще ви се иска да се утешите с нещо вкусничко след негативните емоции, изпитани в работната среда.

Средиземноморското крайбрежие ще ви приеме с отворени обятия. Можете да посетите и френския Прованс, Китай и Тайланд, добре ще се чувствате и в Бавария. Отбягвайте регионите, които настойчиво ви препоръчват ваши приятели – вие сте твърде различни от тези хора и едва ли ще харесате техните мечтани дестинации. Въздържайте се и от посещения на места с духовна енергетика – не му е времето за това.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)



През 2014 г. Стрелците ги очакват много разнообразни пътешествия. Предстои ви да посетите редица непознати места, и то не само за собствено удоволствие, но и по работа. Във всички случаи ще си изкарате добре, дори и на командировка ще намерите с какво да се забавлявате.

Сполучливи ще са пътуванията до страни със субтропичен климат, почивките на Черноморието (за разнообразие можете да посетите Румъния или Крим). Огледайте местните забележителности и се погрижете за здравето си на лечебни курорти. Отбягвайте сухите горещини и твърде студените области. Комфортните температури ще бъдат тайната на вашата идеална почивка.

Козирог (22 декември – 19 януари)



През 2014 г. Козирозите ще трябва да положат доста усилия, за да си отделят време за почивка. Не е изключено да ви подведат хората, с които сте смятали да пътувате, като не се съгласят с планирания маршрут или се откажат в последния момент да ви съпроводят. Но дори ако пътувате сами, гарантирано ще се радвате на интересни впечатления и релакс.

През идната година ще е най-добре да не се отдалечавате много от вкъщи, не се впускайте в пътувания до други континенти. Наблегнете на своя регион и съседните страни. Ще можете да се отпуснете и да си починете на местата, откъдето идва вашият род. Можете да посетите Словения, Чехия и Хърватска.

Водолей (20 януари – 18 февруари)



През 2014 г Водолеите ще е разкъсват между желанието да посетят вече привично за тях място и стремежа си да открият нещо ново. Ако имате финансовата възможност, най-добре разделете отпуската си на две части и удовлетворете и двете си желания. Така ще постигнете пълна хармония със себе си и ще се наслаждавате максимално на пътуванията. Очакват ви и развлекателни пътешествия в страната. Най-вероятно ще си направите поне 5-6 съботно-неделни екскурзии.

Най-добрите места за почивка за вас през идната година ще са Италия, Испания и Черна гора. Не е изключено една от тези страни да оправдае очакванията ви в повече от една насока. Отбягвайте регионите, където духа силен вятър.

Риби (19 февруари – 20 март)



През 2014 г. Рибите ще се освободят от някакъв външен натиск. Ще можете да си позволите пътешествие, които преди не сте могли да осъществите поради нечие влияние. Благодарение на тази свобода на действията ще се насладите максимално на пътешествията си.

През идната година ще се чувствате добре навсякъде, накъдето ви влече. Най-важното е да изберете маршрута така, че да натрупате възможно най-много положителни впечатления. Подходящи са живописни места, на които да направите стотици красиви снимки и да общувате с интересни хора. Въздържайте се само от продължителни пътувания със самолет – колкото по-малко време губите за път, толкова по-добре.

Разбира се всичко, написано по-горе, е просто препоръка. Ако ви се ходи някъде другаде, пътувайте смело към страните, които ви привличат. Освен това информацията в хороскопа се базира на общите астрологични тенденции, които ще започнат да се проявяват след февруари 2014 г. Ако планирате пътуване за януари, прегледайте хороскопа за годината на Змията.