Албания – близка, но и съвсем непозната – се оказва една от най-добрите дестинации за посрещане на новата година. Далеч от трафика на големите европейски столици и носеща усещането за Средиземноморие, страната наистина има с какво да ви изненада.

Изключително древен народ, успял да запази езика и културата си в продължение на над 20 века, албанците ще ви посрещнат с усмивка и ще ви изпратят с малък подарък за спомен. Не пропускайте възможността да се разходите край някой от плажовете в Албания – запазили самобитността на гръцките, но често в компанията на красви планински гледки.

Опитайте задължително местно вино и няои от агнешките специалитети – в Албания по-голямата част от населението е мюсюлманско, затова и свинското не е на особена почит. За най-запалените турсити пък има настина интересни места за посещение - антични театри, укрепления и неизменните бункери, построени от Енвер Ходжа – Албания настина има с какво да ви изненада.

На кръстопът между Изтока и Запада, в Албания ясно се усеща както венецианското и римско присъствие, така и лекотата на средиземноморския начин на живот. А цените са повече от добри, особено ако решите да посетите страната около Нова година. Нашите приятели от Sofia tour имат страхотно предложение за вас: Вижте повече