Признавайки си основните грешки, които допускаме при стягането на багаж преди пътуване, ще си осигурим приятен полет, накъдето ни видят очите.

Една от основните заблуди е да увиваме дрехите като руло. Колко по-лесно е да ги сложим на плоско в куфара, не мислите ли? Ако ги навиваме, материите се мачкат много повече и само си въобразяваме, че пестим място в чантата.

От друга друга, типично дамска, страна - свръхбагажът е често срещана грешка, която ни коства сили и финансови средства. Колкото и да мерим куфара вкъщи, теглото му рядко е същото на кантара в летището. А по време на пътуването изпадаме в shopping треска, след която не знам как да поберем новите си модни допълнения. Затова е добре да залагаме на малко и неутрално - съставяйте 3 основни визии, които да може да разнообразявате лесно с аксесоари и обувки.

Говорейки за пространство, малцина от нас използват вакум-чанти. Защо? Те не са предназначени, единствено и само за дома. Изключително удобни и лесни за използване, те мога да ви осигурят място, за което дори не сте подозирали, че има в куфара.

На връщане, една от основните ни грешки е да "хвърлим" всичко на куп в куфара, нетърпеливи да се приберем у дома. Да, но нали се сещате, че след това ние сме тези, които трябва да оправят бъркотията сред личните ни вещи. Препоръчваме ви, на тръгване, да разделяте нещата си по групи: "бельо", "носени"/"неизползвани" дрехи и т.н. По този начин ще сортирате всичко много бързо щом се приберете във вас.

Финалната грешка е свързана с дрехите, които носим за из път. От една страна искаме да ни е удобно, от друга да изглеждаме превъзходно. Къде балансът? В самите нас. Редно да се абстрахираме от чуждите погледи. Истината е, че никой не ни гледа на летището, а дори и да го прави - кажете си, че той или тя ви се възхищава на практичния ви ум и благородно ви завиждат.