Отнасяте ли се с внимание към доброто състояние на тялото си, избирате ли внимателно храните, които консумирате, подбирате ли естествени и здравословни съставки? Ако е така, не сте единствените. Напоследък все повече жени започват да обръщат внимание на цялостното благосъстояние, спортната активност и поддържането на здравето.

Подходящо подбраната закуска ви дава здравословен и енергичен старт на деня и определя цялостното ви усещане за света.

След дългия период на сън и липсата на храна за около 12 часа, е лесно да се досетите, че тялото се нуждае от енергия, за да започнете деня си със замах. Независимо от начина на живот или целите ви, без закуската не можете да се сдобиете с умствената и физическа сила, от която се нуждаете, за да преминете през предстоящия ден. И не е само това. Навикът да закусвате е свързан с по-добро отношение към теглото ви и поддържането на здравословни килограми, освен това той е основата за изграждането на правилен хранителен режим. Повечето хора, които успешно са свалили излишните килограми и са съумели да запазят формата си, закусват почти всеки ден. От друга страна, тези, които пропускат сутрешното хранене, консумират повече мазнини, холестерол, калории и захар, както и по-малко плодове и зеленчуци, в сравнение с тези, които закусват редовно. Освен това не забравяйте, че закуската с високо съдържание на протеини ви помага да се чувствате пълноценни и енергични през цялата сутрин. Това е важно, защото ви предпазва от снаковете и нездравословните храни и ви помага да се въздържите от обилния обяд.*

От какво се нуждаете сутрин?

Ключът към здравословната закуска е правилният хранителен баланс. Формулата, която е добре да следвате, е лесна, трябва да си набавите микроелементи (витамини и минерали), достатъчно количество протеини (30%), здравословни въглехидрати (40%), мазнини (30%) и фибри.

Със сигурност знаете колко е важна водата. Но знаете ли, че хидратирането на тялото ви сутрин е изключително наложително? И ако сте имали късмета да се насладите на препоръчителните 8 часа сън, през това време тялото ви не е получило никакви течности. Когато сте дехидратирани, не сте в най-добрата си форма - може да получите главоболие, да сте по-бавни, а освен това всички фини линии и бръчици да са още по-видими. Справянето с тези проблеми е изключително лесно - просто си изградете навика да изпивате по една чаша вода, веднага щом се събудите. По този начин ще имате две чудесни ползи, освен че ще се хидратирате, ще дадете и здравословен старт на метаболизма си.

Шейк Формула 1 на Хербалайф е чудесен и много удобен вариант за старт на един ползотворен ден. Шейкът е изключително вкусен, а освен това съдържа 21 основни витамина и минерала, от които тялото се нуждае и е много лесен за приготвяне. Можете да го направите за минути, докато пътувате за офиса или дори да го вземете с вас по време на първата си работна среща. Гамата от вкусове е многообразна и ще задоволи всяко желание. Шейк Формула 1 е пионер в портфолиото на Хербалайф и със само 220-те ккал на порция е перфектната алтернатива на висококалоричната закуска, когато е приготвен с 250 мл полуобезмаслено прясно мляко. С високо съдържание на протеини (18 г на порция), шейковете Формула 1 са чудесна възможност, ако желаете успоредно с тренировките да изградите и чиста мускулна маса.



Независимо дали се опитвате да контролирате теглото си, или да водите активен начин на живот, може би ви е трудно да осигурите на организма си необходимия дневен прием на течности от 2 литра всеки ден**. Когато добавите към водата Хербал Алое концентрат с цитрусов вкус или с вкус на манго, ще откриете колко по-лесно е да се пият течностите, от които тялото ви се нуждае, за да се чувствате щастливи и хидратирани. Хербал Алое концентратът съдържа сок от Алое Вера, който придава на водата освежаващ аромат и е вкусна алтернатива на захарните безалкохолни напитки.

Започвате ли деня си със силно еспресо или с висококалорично капучино? Прекаленото количество кофеин, захар и сметана могат да ви създадат чувството на умора, да ви раздразнят и още по-вероятно да дадат своя принос към наднорменото тегло. Само с 6 ккал на порция, Разтворимата билкова напитка е освежаващо решение. Може да се приема топла или студена и ще ви помогне за достигането на необходимия прием на течности. Една порция от Разтворимата билкова чаена напитка съдържа 85 мг кофеин, които помагат за разбуждане и повишаване на концентрацията. Зеленият чай на Хербалайф е извлечен във водна среда, за да ви предостави пълната гама от съставки, които се намират в него. Предлага се в Оригинален вкус, Лимон и Праскова.

ПОДДЪРЖАЙТЕ ЗДРАВОСЛОВEН РЕЖИМ И СЕ ЧУВСТВАЙТЕ СТРАХОТНО!

Източници: *Британска асоциация на диетолозите, Здравословна закуска, https://www.bda.uk.com/foodfacts/breakfast.pdf (Проверено на 29 май 2017 г.)
**Световна Здравна Организация. Rolling Revision of the WHO Guidelines for Drinking-Water Quality. 2004