Автор
Woman.bg

Лесни и оригинални трикове да освежим дома си за коледните празници

Какво по-хубаво от това да подготвим дома си за идващите празници, да влеем коледен уют и насроение, като създадем повече свежест и простор в него. Да поканим духа на Коледа по един по-различен и оригинален начин:

1. Изхвърлете ненужните вещи

На първо място почистете грижливо дома си и се избавете от ненужните вещи, създаващи претрупаност и кич.

2. Възглавнички в коледни мотиви

Разхвърляйте върху диваните красиви кокетни възглавнички в коледни мотиви. Според желанието и вкуса ви те могат да бъдат малки, големи или в различни размери. Коледна краска ще постигнете и ако се спрете на дюс възглавнички – например червени на фона на бял или зелен диван.

3. Коледно килимче

Купете си тематично коледно килимче. Хубаво е изборът му да отговаря на десена на дамаската на дивана и/или възглавничките.

3. Завеси в празнични нюанси

По същия начин може да процедирате и със завесите в дома си. Съобразете десена им с този на мебелите в дома си и се старайте, ако не изпъстрени с коледни картинки, поне да бъдат в някой от празничните цветове на Коледа: златист, сребърен, зелен, червен или бял. Добре е да заложите на пастелните, топли и създаващи уют и мекота през зимата нюанси.

4. Повече зеленина

Коледното дръвче няма да се чувства толкова тъжно и самотно, ако допълните интериора с още някое и друго растение или красиви цветя, например коледни звезди. Това определено ще подчертае празничното настроение в дома ви и ще допринесе още повече за неговото освежаване.

5. Декорирайте прозорците с коледни стикери

За да придадете коледна свежест на дома си, без да го претрупвате с прекалено много коледни играчки и декорации, заложете на красивите коледни стикери за прозорци – еленче, снежен човек или Дядо Коледа. Този тъп украса създава лекота и фееричност наоколо, но и не по-малко се грижи за коледния дух в дома.

6. Сменете лампите

За по-голям празничен комфорт, може да смените лампите, като заложите на такива в мек червеникав оттенък или просто да намалите леко мощността на крушките.