Автор
Woman.bg

Как да отпразнуваме един великолепен Ден на жената?

Наближава най-женският празник в годината – 8-и март. И въпреки че мнозина не отбелязват деня, защото го смятат за комунистически празник, а други са на мнение, че трябва да празнуват само майките, истината е, че това е един прекрасен повод да се позабавлявате с приятелки или с половинката.

Каквото и място да изберете, за да отбележите празника, не забравяйте, че това да си изкарате добре, зависи само от вас. За да бъде празникът запомнящ се, усмихнете се, заредете се с добро настроение и се поглезете още от сутринта. Ако половинката ви не е от най-романтичните натури и не се е сетил да ви събуди със закуска в леглото, сама се погрижете денят ви да започне приятно.

Не бързайте като всяка сутрин, а станете половин час по-рано, направете си кафе и палачинки и им се насладете на спокойствие.

Ето и няколко идеи къде да отбележите Международния ден на жената:

Вечеря вкъщи

Много хора се отказват да празнуват, защото са отблъснати от навалицата по заведенията. Ако и вие сте от тези, на които пълните и шумни ресторанти/клубове, не се нравят, не е казано, че трябва да се откажете от тържеството по случай 8-и март.



Може просто да го пренесете у вас. Сгответе нещо любимо, купете хубаво вино и се насладете на вкусна вечеря с любимия, с приятелски двойки или с момичетата.

Ако все пак искате да празнувате в заведение, си направете резервация поне ден по-рано, иначе рискувате да обикаляте в студа и да се ядосвате, че никъде няма места.

Ако никога не намирате време за културни мероприятия, 8-и март е идеалното време да отидете на кино, изложба, театър или балет. По този начин несъмнено ще запомните празника.

Вариант е и да отложите празнуването за уикенда, за да може да отидете някъде извън града с половинката си или с приятелки. Може да изберете еднодневна екскурзия до красива природна забележителност или спа уикенд в хотел с минерални басейни в Огняново, Велинград и т.н. А защо да не използвате повода, за попътувате извън България - в последно време ниско бюджетните авиокомпании предлагат евтини самолетни билети до много европейски градове.