Коледа е най-светлият и красив празник в годината. Празник, на който всички ние се събираме със семействата си край празничната трапеза, за да се видим, посмеем, повеселим, да си припомним за миговете от Рождество Христово и, разбира се, да си разменим подаръци – символичен жест, с който да изразим благодарността и обичта си един към друг, радостта си от това, че сме здрави и отново заедно. Не малко от нас обаче точно по това време, било то от чувство на дълг, или просто от уважение, се сещаме и за още един човек. Човек, който ни е помагал, съветвал, бдял, подкрепял, лекувал, грижел се е за здравето ни през цялата година – лекарят. Ето защо днес решихме да ви поднесем няколко добри идеи за подарък, с който да изразите благодарнотта и признателността си на вашия личен лекар или на доктора, който ви е лекувал.

1. Комплект писалки

Източник: shopping.bg

Комплект писалка за мобилен телефон, такава със стилен клъсически писец или луксозен ролер в кутийка в компанията на красив спретнат бележник, са винаги добра идея. Но тъй като такъв подарък се свързва с работното място на медицинското лице, чудесно би било, ако придружите комплекта и с нещо по-разтоварващо, като например кутия шоколадови бонбони и уиски.

2. Бутилка класен алкохол с шоколадови бонбони

Колкото тривиален, толкова и оригинален подарък, на който всеки би се зарадвал и дал висока оценка. Добре е обаче предварително да се осведомите за любимия алкохол и марка на вашия лекар, както и да го придружите с красив пепелник, изящна малка табакера или елегантна маркова запалка.

3. Икона

Икона с изображение на Богородица с Младенеца в ръце, е оригинален начин, с който да изразите благодарността си към лекаря, както и да му пожелаете здраве и закрила. Ако пък докторът носи името на светец, спокойно може да се спрете и на икона с неговото изображение.

4. Картина

Картината е ценен подарък, с който лицето, на което я подарявате, завинаги ще ви помни. Като коледен подарък една картина с изображение на Рождество Христово от избран от вас, повече или по-малко, известен художник е един наистина стилен и интелитентен начин да изразите своето уважение и признателност на своя лекар.

5. Коледна кошница с бутилка шампанско и лакомства



Още един класически коледен подарък, с който ще направите щастлив не само своя лекар, но и цялото му семейство.

6. Рамка със снимки

Източник: shopping.bg

Ако искате да направите подарък на своя педиатър или гинеколог, една очарователна електронна или обикновена, но стилна рамка с лика на вашето дете или деца, е прекрасна идея. С този подарък вие демонстрирате не само своята искрена благодарност към лекаря, но и подарявате късче от вашето сърце.

7. Сет за кафе и чай

Източник: shopping.bg

Да не забравяме, че лекарската професия изисква много безсънни нощи. Ето защо бихте постъпили достатъчно креативно, ако подарите пакет хубаво ароматно кафе в компанията на стилен сет за кафе и чай.

8. Стилен сувенир

Източник: shopping.bg

Стилен сувенир под формата на красива изящна ваза или статуетка, символизираща лечебната сила, е великолепна идея за подарък. За да ви помогнем при избора, ще ви припомним някои от символичните изображения, свързани с лечението и здравето:
кадуцей – атрибут на бога-лечител на Месопотамия. Кадуцей са носили всички посланици като знак на мир и защита;
щъркел – символ на новия живот, здравето и късмета;
бухал – символ на мъдростта, знанието, дългоетието и ерудицията;
костенурка – символ на дълголетието, здравето и щастието;
нефрит – символ на здравето и дълголетието;
еленът-родоначалник – това е прабългарски амулет за здраве. Благородният елен е митичният родоначалник на прабългарите. Той е считан за символ на здравето и благородството.