Автор
Woman.bg

24 коледни предизвикателства: Ефектна опаковка за подарък

Продължаваме да ви изненадваме с ежедневни "предизвикателства", които да поддържат духа ви до идването на най-светлите празници през годината.

Днешната ни тема от поредицата е посветена на подаръците за Коледа и по-конкретно на опаковането им, защото истината е, че с минимално усилие може да превърнете поднасянето на подаръците в наистина запомнящо се и стилно изживяване.

Нека видим няколко идеи за опаковане, които са ефектни и лесни за правене:

Опаковайте подаръците си с плат

Поставете покупките в кутии и ги опаковайте с шарен или едноцветен плат. Завържете краищата на плата отгоре и добавете картичка.

Използвайте амбалажна хартия

Подаръци, опаковани в амбалажна хартия, се открояват с пленителна арт нотка. Вържете хартията с канап или пандалка или пък добавете някаква декорация.

Ръчно изрисувана опаковка

Дайте на децата си да изрисуват опаковката - няколко снежни човека, еленчета или Дядо Коледа, собственоръчно направени от дечицата ви, несъмнено ще разтопят сърцата на цялата рода.

Еленчета на хоризонта

Ако сте решили да подарите пари или ваучер за Коледа, заложете не на обикновено пощенско пликче, а на такова с главата на еленче, която лесно може да си направите. Нужни са ви лист хартия, ножица и лепило.