Автор
Роси Кацарова

Звездните приятелства, които издържаха теста на времето

Битува мнението, че отношенията в Холивуд - независимо дали говорим за любов, или за приятелство, не продължават дълго. Причините са различни - натоварен график, завист, съревнование и борба за слава.

Главните действащи лица в днешния ни материал обаче са доказателството, че всяко правило си има изключение. Вижте няколко примера за истинско звездно приятелство, издържало теста на времето.

Дженифър Анистън и Кортни Кокс


"Винаги ще съм тук, за да те подкрепя" са думите, които най-точно описват приятелството на Кортни Кокс и Дженифър Анистън.

Двете се запознават през 90-те години на снимачната площадка на сериала "Приятели", където играят дружки от ученическите години. Въпреки че не са такива в живота, двете се сближават и не след дълго се превръщат в най-голямата подкрепа една за друга.

Затова и през 2005 г., когато Брад Пит изоставя Дженифър Анистън заради Анджелина Джоли, комедийната актриса намира утеха и подкрепа в дома на Кортни. Джен се мести отново там и няколко години по-късно, когато ремонтът на имението й в Малибу се забавя по-дълго от очакваното.

"Спала съм в гостната й наистина много пъти", призна преди време Джен. "Без да издавам много от личния си живот, ще кажа, че Кортни е с мен в добро и лошо."

"Кортни никога няма да те упрекне. И въпреки че няма да те осъди, винаги ще ти каже истината, защото е много честна и откровена. Освен това е до болка лоялна и любяща", допълва Анистън.



Камерън Диаз и Дрю Баримор


Двете чаровни актриси играят рамо до рамо в "Ангелите на Чарли" и мнозина биха си помислили, че са се сближили покрай снимките на лентата. Истината обаче е, че звездните дами са приятелки още от тийнейджърските години.

По това време между прослушваниятаДрю работи като сервитьорка в кафе , а Камерън е прохождащ модел.

"Тя беше на 16, а аз на 14, когато се сприятелихме. И двете бяхме деца на Ел Ей. Спомням си колко беше мила винаги. Учудих се - хората, които изглеждат толкова добре като нея, често са много надути. Но не и тя, тя беше невероятно вежлива", спомня си Баримор.

И оттогава до днес, през сътресения в личен план и професионални върхове и спадове, те са все така заедно.

"Камерън е човекът, който ще те измъкне от всяка каша, и този, който ще ти сготви най-вкусната вечеря и ще гледа с теб филми на дивана. Ако някой се нуждае от спешна помощ, тя е правилният избор. Тя е най-лоялният, безстрашен и грижовен приятел. Винаги сме били много честни една към друга и винаги сме работели усърдно, за да запазим приятелството си", споделя Дрю.



Никол Кидман и Наоми Уотс

Двете се запознават в Сидни още като тийнейджърки и въпреки че често се съревноват за една и съща роля през годините, остават близки. Те си стискат палци не само на кинонаградите, но и се подкрепят в личен план.

Именно Наоми е тази, която е до Никол след трудната раздяла с Том Круз.

"Ние сме много, много близки и приятелството ни се е доказало през годините. Мисля, че такива отношения са голяма рядкост, особено за актриси, затова и двете много се гордеем с нашето", заяви в интервю преди време Никол.

Според Наоми пък приятелството им се крепи не само на лоялността и подкрепата, която си засвидетелстват, но и на "мръснишкото чувство за хумор и бъбренето по женски на дивана".



Кейт Уинслет и Рийз Уидърспуун

Двете известни дами се запознават по доста интересен начин. През 2007 г. звездата от "Титаник" се чувства много самотна, защото тогавашният й съпруг Сам Меднес снима извън града. Вместо да скучае вкъщи пред телевизора, тя решава да се запознае със съседите си, на които все още не се е представила, защото е отскоро в квартала.

Оказва се, че съседката е не коя да е, а чаровната актриса от "Професия блондинка".

"Явно наистина имам късмет, след като Кейт Уинслет не само се мести в квартала ми, но и чука на вратата ми с думите: "Скъпа, мъжът ми е извън града, мисля, че децата ни са на една възраст. Може ли да си поиграят заедно, а и между другото е 9 часа, а аз нямам никакъв алкохол в нас. Да ти се намира някакво вино?"

"Време е за вино!" – фразата, с която е започнало не едно приятелство, явно е събрала и тези две красиви и талантливи дами.



Виктория Бекъм и Ева Лонгория

Двете са най-добри приятелки, което се доказва и от факта, че когато Ева Лонгория е кръстница на Харпър Бекъм, а Виктория и съпругът ѝ са кумове на актрисата от Отчаяни съпруги.

Красавиците се запознават преди 10 години, когато семейство Бекъм се мести в Лос Анджелис. Интересно е, че звездните дами се запознават не на някое бляскаво мероприятие, а във фризьорския салон.

И двете посещават известния коафьор Кевин Пейвс и от разговори в салона, те неусетно се превръщат във верни дружки.

"Тя е изключително забавна, винаги ме разсмива. Освен това е невероятно лоялна. Тя е най-добрата ми приятелка. За десет години сме преживели толкова много заедно, научили сме не един или два житейски урока", сподели в интервю през 2015 година Ева.