Животът след 30 - край на вещоманията. Здравей, тежък махмурлук!

Ето, вече сте минали фаталните 27 и все още сте живи, което значи, че не сте гениална певица като Джaнис Джоплин или Ейми Уайнхаус. Какво ви остава сега? Да продължите, да се забавлявате и да се наслаждавате на случващото се. Ето какви са нормалните неща за вас в това десетилетие, като не се чувствайте длъжни да ги следвате стриктно. Даже изобщо.

Сериозната връзка тук обикновено си е наистина сериозна. И дори е възможно да сте сключили брак. Или поне от известно време да живеете заедно. Ужасът е пълен, защото тепърва започвате и ще продължавате да свиквате с особеностите на неговия характер, но няма как - това е една съвсем логична крачка в живота на повечето млади жени.

Ако някога сте страдали от вещомания, тя 100% е намаляла значително. Вече просто нямате нужда от предмети, които да доказват на другите, а и на вас самите кои сте. Може да не сте (както обичат да пишат в разни книги за самопомощ) "най-доброто си възможно аз", но поне знаете от какво се интересувате и кои са силните ви страни. Ако пък още не знаете, пообикаляйте още дискотеките и клубовете, както правехте на 20, всичко ще се нареди рано или късно (късното може да е, като сте на 60, но пък иначе няма да е интересно).

Сега вече е много възможно да си имате дете. Или деца. Дано не се е случило по нежелания начин - т.нар. Kinder Surprise, и просто да сте решили да го родите. И това, разбира се, променя живота ви кардинално. На първо място вече е грижата за детето - според неговите нужди се съобразява всяко време далеч от офиса, свободното време вече не е свободно, сънят е лукс, а тревогите вече не са около самите вас. Което по някакъв начин ни учи на един наложителен алтруизъм. Но по-голямо щастие сякаш няма.

Махмурлукът не е като на 18. Или дори като на 20 и няколко. Сега нещата са значително по-тежки и трябва да се научите да се справяте с повече сън и хидратиране. Хубавото е, че желанието ви всяка вечер да сте навън и да пиете шотове с приятелки вече значително е намаляло. Което е повече от добре за настоящата ви възраст, пък и не е най-приятната картинка - 100% сте виждали как изглежда някоя ваша приятелка, която е прекалила с алкохола.

Ако трябва да потичате, защото закъснявате за някъде или например ще изпуснете метрото, имайте предвид, че сте на трийсет и няколко, а не на двайсет и няколко. Много е вероятно да не тренирате по три пъти седмично, така че не се дръжте като новата Ивет Лалова. Не сте и на шейсет, което значи, че с редовни тренировки и подходящ хранителен режим ще сте си съвсем във форма. Нашият съвет: карайте колело. Ако това се превърне в основен превоз за вас, ще усетите драстично намаляване в теглото си. А и винаги е приятно да покарате сами или с компания в парка през уикенда.

Четете още: Десетте най-любими места в интернет