Автор
Woman.bg

Жертви на терора: Момичето, което получи билети за концерт на Ариана Гранде за рождения си ден

След терористичния акт в Манчестър, медиите започнаха да споделят личните истории на жертвите, техният брой се увеличи до 22, а 119 са ранените.

Съдбите им са разтърсващи, защото никой от нас не може да си представи, че всички тези деца са отишли да се забавляват на поп концерт, някои от тях никога повече няма да се приберат у дома, а други ще останат травмирани за цял живот.

Такава е и историята на 14-годишната Нел Джоунс, която получила билетите за Ариана Гранде като подарък за рождения си ден. Нел е дъщеря на фермер и пътувала дълго, за да стигне до залата, това щял да бъде първият концерт в живота й. Тя взела със себе си най-добрата си приятелка Фрея Луис, която е тежко ранена при атаката.



Четете още: Жертва на терора: Смела леля, която умря, за да спаси племенницата си

Оливия Кембъл е друго момиче, открило смъртта си на концерта. Тя не била планирала да види на живо любимката си Ариана Гранде, но в последния момент се освободили билети и тя решила да ги вземе. "Толкова много се забавлявам" - това е последното съобщение, което Оливия изпратила до приятеля си Луис Бриърли по време на концерта. Самата Оливия мечтаела да бъде певица и през 2015 г. се явила на кастинг в музикалното шоу Britain’s Got Talent.

Майка й издирваше дъщеря си в продължение на 48 часа, а нейният лик се появи по всички телевизии на Острова, за съжаление момичето не е успяло да се спаси от бомбата, избухнала в залата. "Почивай в мир мила, скъпа и великолепна Оливия, взеха те твърде рано, отиди да пееш заедно с ангелите и продължавай да се усмихваш, мама те обича много" - написа разстроената жена в профила си във Фейсбук. Оливия е била само на 15 години.



Четете още: Реалността за Ариана Гранде след атентата в Манчестър

Тази снимка на полицайка, която утешава малко момиченце след атентата обиколи мрежата мълниеносно. За съжаление се оказа, че 12-годишната Мили е изгубила майка си при терористичната атака. 45-годишната Мишел загубила живота си, защото решила да заведе дъщеря си и нейна приятелка да видят на живо Ариана Гранде. Малко преди концерта тя пуснала техен фотос във Фейсбук със статус "Развълнувани момичета, които са готови да видят Ариана". Мишел е майка на три деца.



Четете още: Българка се спаси по чудо от атентата в Манчестър!




Лиъм Къри на 19 и Клоуи Ръдърфорд на 17 са двама влюбени тийнейджъри, които загубиха живота си в атаката в Манчестър. Потъналите в скръб семейства на двамата излязоха с общо съобщение до медиите: Те живееха, за да посещават нови места заедно и да научават повече за различни градове. Искаха да бъдат заедно завинаги и сега наистина ще бъдат неразделни". Бащата на Лиъм Андрю починал от рак само няколко седмици преди концерта.