Както каза героят на Брад Пит в "Боен клуб", ние сме консуматори. Работим, а после логично харчим парите за продукти и услуги. И това е съвсем нормално! Замислихме се за какво всъщност харчим най-много и ето до какви изводи стигнахме.

Храна

Нека не се самозалъгваме - за храна отиват изключително много пари. Не става въпрос само за продукти, които пазаруваме за вкъщи, а и за поръчване на готова храна, когато сме уморени и не ни се готви, както и за обяд и няколко малки хапвания, които правим в офиса. Ако направим една дори груба сметка колко пари харчим за храна месечно..., ще ни се прииска да не бяхме правили тази сметка.

Обувки

Със сигурност има дами, които не са вманиачени да имат още един и още един, и още един чифт обувки..., но ние не сме сред тях. Не сме и в крайна фаза като Кари Брадшоу, но истината е, че пространството, където държим обувките си, се увеличава и то бързо.



Чанти

Тук положението е същото. Просто няма как да не се влюбим в онази чанта тип клъч в бургундско червено! Както и в онази голямата кожена в резеда, с голямата катарама. А и онази... Ох, да, много са, но наистина няма как да се ограничим до една-две. Мъжете често казват, че ни е достатъчна само една чанта, за да държим вещите си в нея, но много добре знаем, че това съвсем не е така - дори когато изборът не е особено практичен. В крайна сметка никъде не е написано, че чантата всъщност е аксесоар и трябва да радва очите ни.



Козметика

Не всеки месец си обновяваме цялата козметика, но сумата, която е отделена за тези цели, съвсем не е малка. Всяка уважаваща себе си жена залага на качествени марки, а добре знаем, че продуктите никак не са малко на брой. Много мъже недоволстват спрямо парите, които харчим за козметични продукти, но ни харесват поддържани и красиви, нали така?

Процедури

Истината е, че всяка от нас знае как стоят нещата - посещенията при фризьор, козметик, маникюр, педикюр, масаж, спа и всичко останало определено не са безплатни.

Таксита

Ежедневието на всички е забързано - вечно закъсняваме за някъде, вечер сме с приятелки или любимия навън, а е ясно, че ако сме с личните си автомобили, трябва да се откажем от алкохола за вечерта или някоя да се жертва като трезвена шофьорка. Няма дори да споменаваме проблема с намирането на място за паркиране... И решението е лесно: такси. Налага се често и не е най-евтината услуга, когато се случва почти всеки ден, но удобството е на първо място.

А вие за какво харчите най-много?



Aвтор: Благовеста Дамянова