Колко е прекрасен този преносим шкаф, иронично наречен "жабка", нали? Там може да сложим какво ли не, а обикновено има неща, които изобщо не са нужни и надали ще ни дотрябват в скоро време... или изобщо някога. Ето защо дружно се замислихме какво трябва да имаме винаги в този симпатичен контейнер - все вещи, които (ще) са ни от пряка необходимост.

Документи на колата

Това е закон: документите на колата обикновено седят там. Което не е най-разумното, ако някой я открадне, но пък е практично - ако не ги държим там, при евентуална полицейска проверка може да се окаже, че са в друга чанта, вкъщи или в офиса.

Нещо сладко

Наистина добра идея е винаги да си имате нещо сладко под ръка - шоколад, вафла или нещо друго вредно и калорично. Разбира се, през лятото няма как да се случи, така че не забравяйте да изядете всичко шоколадово, оставено в колата за кризисни ситуации,

Мокри и сухи кърпички

Ще ни потрябват във всякакви ситуации - невинаги има къде да се измием, все нещо ще се разлее, ще се изцапа... И в този момент кърпичките се оказват най-добрият ни приятел.

Дезодорант

В топъл ден никак не е излишно да си имате един дезодорант против изпотяване в жабката. Това, съвсем естествено, не отменя поддържането на лична хигиена, но понякога всяка от нас има нужда от бързо освежаване, особено, ако температурите са високи, а ще сме например в работна обстановка или с приятелки.

Крем за ръце/лице

Това е повече от ясно. И не, не става дума за минимума козметика, който обикновено носим в чантите си - понякога забравяме нещо в другата чанта, а има и случаи (рядко е, признаваме), когато се налага да "излетим" нанякъде с колата си без чанта.

Вода

Не важи само за топлите месеци. Хидратирането е полезно не само за кожата например, а за цялостния тонус и забързване на метаболизма. Старайте се винаги да си имате малка бутилка с минерална вода и не забравяйте редовно да възстановявате тези си "тайни запаси".

Запалка с фенерче

Дори да не сте пушачи, една запалка винаги може да влезе в употреба. А наличието на макар и слабичкото фенерче я превръща в почти магически предмет, който може да се окаже полезен във всевъзможни ситуации.

Презервативи

Тук дори няма да обясняваме защо винаги трябва да сте подготвени. Просто се запасете, всичко се случва.

Гумени ръкавици

Може да не сте опитен автомонтьор, но дори да се наложи да налеете малко масло, по-добре да сте с ръкавици, а не после да се опитвате отчаяно да почистите ръцете си, нали така?

Четете още: В помощ на дамите - как да си изберем кола