Да, съществува и това може да сте вие!

Екстровертният интроверт е онази особена порода хора, които са изключително забавни и общителни, но в същото време копнеят да останат насаме със себе си. Много често те остават неразбрани от близките си приятели, тъй като поведението им може да бъде противоречиво на моменти. Както един ден те са най-усмихнатите и приказливи хора в компанията, така на следващия имат нужда да бъдат сами и дори разговор по телефона би ги натоварил. Често се случва и да не отговарят на позвъняванията, ако искат да останат насаме със себе си, за да се заредят с енергия.

Обикновено общителните интроверти са тихи и понякога изглеждат замислени и тъжни, но това съвсем не е така.

Истината е, че те предпочитат да изслушат събеседника си, отколкото да говорят. Причината за това не е, защото нямат какво да кажат, просто считат, че останалите не се интересуват от техните мисли и проблеми. Тези хора обичат да са обградени от големи компании, но не държат да говорят много и да бъдат център на внимание.

Екстровертните интроверти предпочитат да разговарят с не повече от 1-2 души едновременно

В противен случай те се напрягат и качеството на комуникацията спада. Освен това предпочитат, ако към срещата се присъединяват нови хора, те да знаят предварително. Нямат нищо против да се запознаят с нов човек, но имат нуждата да се подготвят психически, за да бъдат по-общителни.

В главата на екстровертния интроверт се случват интересни неща

Дори и когато мълчат и изглеждат така все едно духом са някъде другаде, истината е, че те отразяват всичко, което се случва и натрупват много впечатления. Рядко ги изказват, но всъщност анализират всичко, което става наоколо.

Те не обичат кратките безсмислени разговори

Нищо не може да напрегне интроверта повече от незначителните разговори, защото за тях това е губене на време и енергия.

Когато харесват някого, те го показват и са много искрени

Екстровертният интроверт не би разговарял дълго с човек, когото не харесва и не приема. Винаги можете да усетите дали ви симпатизира, или по-скоро с нетърпение очаква да се отърве от компанията ви.