Само преди три седмици Альона Остапенко шокира света на тениса, след като спечели "Ролан Гарос". С началото на "Уимбълдън" и отсъствието на Серина Уилямс много от тенисистките вярват, че могат да повторят това постижение, а сред тях са невероятните близначки Плишкови. Третата и 46-ата в света, Каролина и Кристина, са родени в рамките на две минути в Чехия преди 25 години.

Според експертите Каролина притежава най-добрия сервис след Серина, а след триумфа си в Ийстборн в събота тя е определяна за една от фаворитките на букмейкърите за титла в Лондон. Левичарката Кристина пък е бивша шампионка на "Уимбълдън" при девойките и играта й на трева е отлична. Сестрите са изключително близки и гордо показват идентична полинезийска татуировка, каквато имат майка им и баща им.



Схемата при жените е толкова отворена, а те двете са в групата от тенисистки, които са с шанс за трофея. Каролина направи огромен прогрес през последните 12 месеца. Тя стигна до финала на US Open и игра на полуфиналите на "Ролан Гарос" миналия месец.

Дълго пътуването предшестваше достигането до това ниво на двете, които имат титли от Големия шлем при девойките. "Никой в семейството не е играл тенис, но родителите ни искаха просто да се занимаваме с нещо. Започнахме да ходим на уроци, когато бяхме на четири. Кристина бе първа при девойките в Чехия, аз бях втора. Станах малко по-добра при професионалистите", казва Каролина. Още четете тук.