Днес ви представяме историята на една 24-годишна дама на име Кандис Хопкинс от Мелбърн, Австралия, която признава, че е отслабнала с помощта на селфитата.

Да, точно така, снимките в огледалото, на които повечето гледат с присмех, са помогнали на тази дама да се раздели с близо 40 килограма.

Всичко започва преди 3 години, когато по време на рождения си ден тя се снима с гаджето си. След като вижда снимката Кандис, която по онова време тежи близо 100 килограма, признава, че остава поразена от това как изглежда в действителност. Младата дама избягва да се гледа в огледалото и затова няма много ясна представа точно до къде я е отвела любовта ѝ към нездравословната храна.

"Когато се видях как изглеждам до любимия ми, направо ми се доплака."

Кандис започва строга диета и усилени занимания с фитнес и към днешна дата – само три години по-късно, тежи 60 килограма, тялото ѝ е видимо тонизирано и освен всичко сама тя вече работи като фитнес инструктор, защото иска да помогне и на други да изваят мечтаната фигура.

За Хопкинс здравословното хранене и физическите усилия не са просто временно явление, към което се е обърнала, за да постигне целта си, а са начин на живот, който, както самата тя признава, ѝ осигуряват самочувствие, здраве и добро настроение.

От предишния начин на живот на Кандис, включващ чипс пред телевизора и хамбургер за вечеря, няма и следа, но тя е категорична, че днес нямаше да изглежда по начина, по който изглежда, ако през целия период на отслабване ежедневно не си е правила селфита в цял ръст. Първоначално те са ѝ показвали как изглежда в действителност и са я мотивирали да се промени, а после когато вече видимо се е сбогувала с половината от килограмите си, са я амбицирали да не спира, показвайки ѝ, че положените усилия винаги се възнаграждават.