На днешната дата преди 29 години в Тексас се ражда чаровната актриса и певица Селена Гомес.

Бащата на Селена е от мексикански произход, а майка ѝ, която е осиновена, има италиански корени. Гомес има трудно детство. Майка я ражда едва на 16, а когато е само на пет родителите се развеждат.

Селена остава при майка си, като животът на двете дами е белязан от сериозни финансови проблеми.

Селена е принудена да работи още от ранна детска възраст, за да свързва семейството двата края. Всъщност нищетата, в която израства, е толкова голяма, че, както си спомня самата тя, се е налагало да търси кварк, за да бъде запалена семейната кола.

"Бях разочарована, че родителите ми не бяха заедно и че с мама никога не виждахме светлина в края на тунела, а на нея се налагаше да се скъсва от работа, за да ми осигури по-добър живот. Бях ужасена от перспективата да остана в Тексас. Спомням си, че през детските ми години се изхранвахме главно с макарони със сирене, но майка ми никога не го правеше да изглежда като голяма работа. Тя беше много силна. Поставяше ме винаги на първо място, работеше на три места, подкрепяше ме, жертва всичко в мое име", споделя неотдавна Селена в интервю.

Пробива си в шоубизнеса прави едва на 8 с изява в Barney & Friends. Големият успех за нея обаче идва през 2007 г., когато става популярна в САЩ благодарение на участието си в американския сериал Wizards of Waverly Place на Disney Channel. Според изданията в един момент младата дама е получавала повече от 25 000 долара за епизод.

Година по-късно подписва с Hollywood Records, които реализират първия музикален албум Kiss & Tell (2009) и албумите A Year Without Rain (2010) и When the Sun Goes Down (2011).

Гомес влиза във филмовата индустрия със звездни филми като Ramona and Beezus (2010), Monte Carlo (2011) и Hotel Transylvania (2012). Тя се радва на огромен обществен имидж след участието си във филма Spring Breakers (2013) и издаването на дебютния и соло албум Stars Dance (2013). Последния и проект – Come & Get It дебютира като номер едно в САЩ Билборд 200. Гомес прекратява договора си с Hollywood Records след приключването на предстоящия и албум For You(2014). Впоследствие тя подписва договор с Interscop Records, с който завършва работата по втория си студиен албум.

Днес животът в нищетата е само спомен, защото красивата Селена е една от най-богатите звезди под 30 години със състояние, възлизащо на повече от 45 милиона долара.

На 14 септември 2017 г. Селена съобщава чрез Инстаграм, че се е оттеглила от публични събития през последните няколко месеца, защото е претърпяла бъбречна трансплантация – присаден ѝ е бъбрек от най-добрата ѝ приятелка, актрисата Франсия Райса.

В началото на 2017 г. Гомес започва връзка с канадския певец The Weeknd, но се разделят през октомври 2017 г., след 10-месечна връзка. Малко след раздялата ѝ с The Weeknd тя отново се събира с Джъстин Бийбър през 2018 г. През месец март 2018 г. известната двойка се разделя отново.

Освен талантлива певица и актриса Селена е и отдаден филантроп. Тя сътрудничи на UNICEF и през 2009 г., когато замина за Гана, за да помогне на децата там, живеещи в неравностойно положение, без чиста вода, храна, образование и здравеопазване, тя се превърна в най-младия посланик, избиран някога от организацията.

Четете още: Селена Гомес: Момичета, струвате повече от един лайк!