Автор
Ева Лъчезарова

Поли Генова: Любовта може да те намери навсякъде и във всякакви ситуации

Дойде време да се запознаем с новата и пораснала Поли Генова. Тази година певицата отбеляза 30-годишен юбилей и се чувства подготвена да отвори чисто нова страница в живота си.
През уикенда Поли спечели една от най-престижните статуетки в българския шоубизнес - Певица на годината на БГ Радио. Ние пък сме й подготвили една специална изненада, която можете да видите в края на интервюто.



Отскоро Поли се самопродуцира, а вече е готов и първият й проект – песента „Още“. По този повод се свързахме с певицата и й зададохме доста любопитни въпроси, на които тя даде още по-любопитни отговори. Успяхме да я попитаме и за нещата, свързани с личния й живот, от които се интересувате, вие, нашите читателки, така че наострете уши и да започваме:

- Наскоро излезе последният ти клип към песента "Още". Стилът на парчето е доста по-различен от досегашния, разкажи ни повече за него?

-Това е един много интересен проект, защото вече като че ли пораснах. След като станах на 30, имам вътрешна потребност да бъда малко по-женствена, малко да обърна внимание на тази своя част. Все пак всяка жена носи в себе си нещо специално, нещо чувствено, а по някакъв начин в някакъв момент то започва да процъфтява в теб. Може би защото съм едно непораснало дете, това се случва малко по-късно. Но това съм аз, това усещам и това искам да изразя. Има още какво да развия. Сигурна съм, че е въпрос на време да имам и свое семейство, хубаво е човек непрекъснато да усъвършенства себе си.

- Тук е моментът да те попитам нещо, което вълнува много наши читателки. Имаш ли човек до себе си?

-Тъй като съм от музикалните среди и много хора ме познават, това прави задачата ми доста по-трудна и много често се затруднявам да разбера дали някой човек има интерес към самата мен или към това, което си представя, че съм. По отношение на това честно казано малко съм се обезверила, че бих могла да намеря човека до себе си в България. Но разбира се никога не трябва да се заричаш. Аз не се отказвам. В крайна сметка любовта би трябвало да може да те намери навсякъде и във всякакви ситуации. На първо място през времето разбрах, че най-важното е аз да се чувствам добре и оттам нататък правилните хора започват да те намират.

Слава Богу аз винаги съм била такава, каквато съм отвътре. Тоест обвивката, която вие всички виждате, е отражение на вътрешния ми свят. Имам едно специфично качество - не мога да крия какво чувствам и какво всъщност съм. Винаги съм се опитвала да следвам сърцето си.

- Клипът към новото ти парче е доста любопитен, разкажи ни за мъжа в него, за новата ти татуировка и какво общо има Андрей Арнаудов с новия ти проект?

-Мъжът от видеото е Витан Стоянов, актьор и модел, с когото имах удоволствието да се запозная директно на снимките. Въпреки че не се познавахме, успя да се получи една приятна химия, която се усеща от всички кадри във видеото. Много е важно, когато имаш екранен партньор, да имате връзка на физическо и енергийно ниво, за да можеш да го предадеш пред камерата. Благодаря му за това и за професионализма му. Не е лесно да се изиграят чувства, които всъщност нямат предистория, а се случват на момента. Случи се и беше много приятно.



Идеята за татуирането е на режисьора Любомир Печев, на мен ми хареса. Разбира се, това което се случва във видеото не е реално татуиране. Мисля обаче, че сме го изиграли доста успешно (смее се).


Андрей Арнаудов се включи в клипа заради Движение за национална кауза ДНК - инициатива, която помага на двойки с репродуктивни проблеми. Аз съм едно от лицата на неговата кампания, за мен беше важно да направим връзка и дори съм заложила в текста самата дума „ДНК“, за да можем да покажем тази прекрасна кампания. Инициативата е за набиране на средства и е измислена по много интересен начин – двойки, които могат да покажат снимка на видеозон, на положителен тест за бременност или на вече родено бебе могат да я качат във Фейсбук на страницата на ДНК и за всяка такава снимка, движението осигурява по един лев за двойки с репродуктивни проблеми. Такова лечение е свързано с много средства и повечето хора в България не могат да си го позволят. В края на годината ще организираме голямо кръщене на бебета и много от хората, които сме лица на кампанията ще бъдем кръстници.
Искам да благодаря на Графа затова, че написа песента за мен. Музиката и аранжиментът са негови, моето братче, както обичам да го наричам, страшно много ми помогна. Той е невероятен професионалист, с когото аз винаги бих искала да работя.
.


-На първо място е много важно да се знае, че човек винаги трябва да помни откъде идва и да бъде благодарен на хората, които са му дали много и са го изградили и като професионалист, и като личност. Аз визирам, разбира се, в това лице Бон Бон Мюзик и продуцента ми, който беше повече от 20 години до мен - Рози Караславова. Тя наистина много ми помогна, както и LaTiDa, които са били с мен и като приятели, и като професионалисти. Много е важно човек, правейки своите стъпки в развитието си, никога да не забравя кой е бил, кои са били хората до него и зад него и да не прекъсва връзката си с тях, защото това е изключително ценно. Аз неведнъж съм казвала, че моят път може да бъде не само в България, но и извън пределите на страната, което малко по малко се случва под някаква форма. Аз наистина вярвам, че всичко това е за добро и никога няма да спра да обичам моите приятели от Бон Бон.



Убедена съм, че български артист може да пробие извън пределите на България. Това е една абсолютно постижима задача за всеки човек, който вярва в себе си и който се труди и работи в посока на това непрекъснато да усъвършенства проектите си, да бъде по-отворен, да работи с различни екипи, да търси нови възможности. Няма невъзможни неща. Кристиян Костов го доказва – едно дете, което дори не е пълнолетно, а е толкова талантливо, че вече е забелязано на много места извън България.

В един момент със сигурност имам желание да се развивам като продуцент, но имам още много работа и много път, за да стигна до този миг.

- Ти си първият артист, поканен на MTV Presents Varna Beach. Разкажи ни повече затова и смяташ ли, че това е шанс за българските изпълнители да излязат извън пределите на държавата ни?

-Това е една сериозна стъпка към това български артисти да бъдат чути извън пределите на страната ни, защото събитието ще бъде предавано по всички MTV канали и е една голяма трибуна и шанс да достигнем до повече хора, които дори и не са чували, че в България правим популярна музика и то на много високо ниво. Всеки един досег до международната сцена е шанс и възможност за нас, артистите.. Аз смятам, че ние сме подготвени и ни трябва много малко, за да могат да се случат нещата.

Аз бях първият български артист, поканен да вземе участие, и имах шанса да се разходя из офисите на MTV Europe в Лондон с подкрепата на Алекс Сомароков, който е българин и работи в тази компания. Това е една сбъдната мечта за мен. Независимо, че музикалните телевизии вече нямат толкова голямо влияние на музикалния пазар в световен план, MTV е институция и легенда и всеки, който е израснал с нея, особено от моето поколение, знае че това е нещо чудесно.

- Кой според теб трябваше да спечели "Гласът на България" и кой е най-ценният урок, на който те научиха участниците в предаването?

-Имахме възможността да наблюдаваме един много сериозен финал, аз се гордея с всички финалисти. Имах много интересен и различен подбор на участници, те показаха своите качества, развиха много от тях, но това е само първата стъпка към сцената. Участниците ни научиха на много неща като това как трябва да не се отказваш и да не спираш да се бориш. Аз винаги го виждам в тях и се опитвам да им давам съвети в тази посока.

-Тук е моментът да ти задам още един от въпросите на нашите читателки: Мислиш ли да направиш дует с някой участник от "Гласът на България", например Сара?

-В новата песен "Още" вокали записаха Сара Сюзет, Симона Загорова, Радко Петров, Кристиан Грънчаров. Благодаря им за това! Прекрасно се справиха. По време на MTV Presents Varna Beach един от тях ще излезе заедно с мен на сцената като гост, няма да ви издавам все още кой ще бъде. Ще дойдете на 15-и юли, за да видите. (смее се)

Възможно е съвсем скоро да направим и дует с Любо Киров, но ще запазя останалите подробности в тайна.

- Завършила си с кларинет, използваш ли днес инструмента в музиката си и практикуваш ли?

-За съжаление в последните няколко години не съм имала възможност да се занимавам с кларинета и страшно много ми липсва, но съм си го поставила като цел. Някой ден, когато намеря точната форма, под която да го включа в проектите си, ще го направя, защото това е едно невероятно богатство. Имах възможността да работя с прекрасни преподаватели в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, те са ме научили на страшно много и се надявам, че един ден в проект, който позволява, със сигурност ще го използвам с най-голямо удоволствие и с най-голяма гордост.

-Следваш "Режисура" в НАТФИЗ, смяташ ли да се занимаваш с това в бъдеще?

-Режисьорът на последното ми видео „Още“ Любомир Печев всъщност е от моя курс режисьори в НАТФИЗ и се познаваме от там. Наскоро се шегувахме, че от него стана човек пък от мене не, но всъщност аз наистина искам да практикувам тази професия рано или късно. Слава Богу, при нея колкото повече време и опит трупаш, толкова по-полезно ще ти бъде. Неслучайно успешните режисьори са на достолепна възраст, защото колкото повече научаваш, толкова повече можеш да ги материализираш в проектите си. Един режисьор трябва да бъде компетентен по много въпроси и в много професии, за да може да ръководи един голям екип. Така че в даден момент сигурно ще застана и зад камерата.

Надявам се, че един ден сериозно ще успея да завърша тази бакалавърска степен. (смее се)

- Имаш чудесна нова визия. Сама ли се грижиш за нея или използваш стилист? Трудно ли се поддържа дългата коса?

-За моя стил на обличане и затова как изглеждам се грижи Сергей Йорданов, на когото много благодаря. Един изключителен професионалист с много интересни и шантави идеи, който успя, както двамата се шегуваме, най-после да ме превърне в жена. Аз съм си дивачка по природа и трудно обувам високи токчета, но истината е, че благодарение на него откривам женственото в себе си. Десислава Гроздева се грижи за моята коса, тя ми угажда на най-щурите идеи.

- Наскоро в медиите излезе информация, че си станала вегетарианка, вярно ли е това?

-Истината е, че бях вегетарианка от 2011 г. до лятото на миналата година, когато ми се прояде месо. Аз имах проблеми със стомаха и затова се отказах от него, покрай мен и семейството ми спря да яде месо. Но миналото лято ми се прияде и се върнах отново в играта, както се шегуват моите приятели.

Хобито ми е пътуването, обичам много и да шофирам. Когато пътувам и по работа, аз съм човекът, който шофира, защото карането на кола ми дава свобода и ме кара да се чувствам добре.



-Как виждаш живота си след 5 години?

-На едно друго и тотално различно място, заобиколена от най-любимите си хора, с няколко много успешни проекта зад гърба си. С поне една такава интересна статуетка, която прилича на грамофонче (смее се), много си мечтая за това. Ако има нещо, към което се стремя, това са „Грами“. От дете съм си представяла какво ще кажа, когато изляза на сцената, за да получа наградата. Даже съм го сънувала.

От екипа на Woman.bg си позволихме да сбъднем една мечта на Поли, ето как тя би изглеждала като носителка на "Грами":

-Какво ти предстои?

-Предстоят ми доста премиери и ще се опитам на всяко събитие, на което присъствам, да промотирам нещо ново. Имам идея за If love was a crime, която все още би могла да получи някакво развитие. Ще я покажа в една малко по-различна светлина и се надявам, че ще успея да отскоча до чужбина и да представя проекта си „Още“. Той има и английска версия, която би трябвало да излезе през юли.