Автор
Woman.bg

Подсъзнанието има какво да ви каже. Вижте как

Вярвате ли в прераждането? А били ли сте някога под хипноза?

Ако твърдо отричате тези практики, моля пропуснете този материал.

Аз винаги съм вярвала, че животът ни тук и сега не е единственият. Не може всичко да е толкова елементарно – раждаш се, живееш и умираш. А всички неща, които си сътворил на тази земя? Безвъзвратно ли се изгубват в историята на човечеството? Отказвам да повярвам в тази нелогична за мен теория и продължавам да търся мистичната тайна за моето съществуване.

Изследователският ми порив ме отвежда в кабинета на хипнотерапевт, който провежда регресии в минали животи.

Какво всъщност представлява регресията?

Това е медитативно състояние на съзнанието, по време на което специалист (най-често психотерапевт) те води чрез различни насоки и въпроси през минал момент от твоето съществуване (в детството или в минал живот), който има отношение към настоящия ти проблем. Повторното преживяване на този спомен помага на подсъзнанието да се освободи от товара, който е носил със себе си през всичките тези години. Този метод лекува успешно фобии, хронични забовялавания, тревожност, както и ни помага да се разделим с модели на поведение, които ни пречат да бъдем успешни и щастливи индивиди.

Преди да се подложа на първата си регресия, направих няколко психотерапевтични сеанса със специалист, за да се запознае той с моя милост и всичките ми проблеми и притеснения, а аз да придобия повече вяра и доверие в него и регресивния подход като цяло. Както се досещате, не ни отне много време и ето че настъпи дългоочакваният ден.

Четете още: Вашият партньор е предварително избран

Беше събота и денят обещаваше да бъде ползотворен. Настаних се удобно на кушетката, затворих очи и се оставих на хипнотерапевта да ме води. Регресията започва с влизане в медитативно състояние. Съзнанието започва да работи на алфа ниво. Това означава, че прогонваме всички вътрешни диалози, мисли и критики, които се раждат в нашето съзнание и позволяваме на подсъзнанието да говори вместо нас. А то определено има какво да ни каже.

След като постигнах тази цел, се озовах в една огромна библиотека (специалистът ми внуши тази представа). Това са Акашовите записи – вселенският архив, в който са записани животите на всички хора, всяко наше действие стои запечатано там и дава отражение върху бъдещето ни. Бях призована да избера една книга. Там е отразен животът, в който се крие ключът към сегашния ми проблем. Отворих книгата и вече всичко беше в моите ръце. Сеансът продължи само с въпроси относно какво виждам, къде се намирам, какво преживявам и как се чувствам. Видях себе си като жена – груба, с тъмна кожа. Действието се развиваше някъде далеч в миналото, в някое племе на самотен остров. Бягах, а под краката ми се вдигаше прах. Вълнувах се. Стигнах до едно езеро и зачаках. Чаках дълго, но него го нямаше. Той ме беше предал. След това се върнах при баща си и се ожених за друг, по негов избор. Не бях нещастна. Но не бях и щастлива. Знаех, че съм се провалила. Не съм послушала сърцето си, нямала съм смелостта да избягам сама. Следвала съм чужди заповеди и съм живяла според чужди норми.

След тези разкрития хипнотерапевтът започна да задава въпроси към подсъзнанието ми: С какво показаният живот има отношение към настоящите ми проблеми? Какво трябва да направя, за да успея да се справя с тях? За жалост, отговор така и не получих. Съзнанието притежава защита и не позволява да се намесваме в неща, които не познаваме или не знаем как да боравим с тях. Ако не сме готови за дадена информация, тя няма да ни бъде предоставена.

Със специална теника за излизане от това състояние се върнах в реалността. Чувствах се свежа и бодра. Сякаш се събуждам от дълъг сън.

Четете още: 24 мисли, които ще променят живота ви

Не съжалявам, че не получих конкретни отговори на въпросите, защото самото преживяване ми даде много ценен урок. Когато бях в това медитативно състояние, усещах контрол над себе си, чувствах се спокойна и уверена. Никога не съм се чувствала така в ежедневието си. Сякаш знаех, че каквото и да се случва в реалния свят, то никога не е фатално. Това е просто филм, урок, задача, с която или се справяш, или не. Но никой няма да ме съди за това. В следващия филм обаче ще имам още много изпити за взимане.

Колкото по-често се подлагаме на подобни сеанси, толкова повече неща се разкриват пред нас. Така опознаваме себе си в дълбочина и се научаваме да контактуваме с нашето подсъзнание. Това ще ни помогне значително във взимането на правилни решения, а оттам и във воденето на по-пълноценен и щастлив живот.

Аз определено бих опитала отново. А вие?


Автор: Десислава Недева