Съвсем не е рядкост мъжете да ни обвиняват, че сме лошо шофьори - не сме достатъчно смели, държим се невротично на пътя, а паркирането ни е задача с повишена трудност. Резултатите от проучване на insurance.com направено сред 500 мъже и 500 жени шофьори ни дават информация за известно изравняване между двата пола, като, разбира се, има разлики при различните лоши навици зад волана.

Мъжете като цяло са по-отмъстителни от жените, като е два пъти по-вероятно (в сравнение с жените) да "засекат" някоя кола, която е направила същото на предното кръстовище, или да включат дългите срещу движещ се срещу тях автомобил, само защото нещо ги е издразнило.

Неприятната новина е, че, противно на очакваното, жените в много по-голяма степен използваме нецензурни думи пред децата си в пристъп на гняв на пътя, докато шофираме - 44% срещу 30% при мъжете.

Навик да набиват спирачки, за да стресират някой неспазващ голяма дистанция имат 43% от мъжете и 39% от жените.

Шофьорите често ускоряват значително, за да предотвратят изпреварване – тук сме почти наравно: 25% от жените и 28% от мъжете.

Друг лош навик е да се притеснява шофьора пред нас, защото се движи твърде бавно. Това правят 21% от жените и 16% от мъжете - също неочакван резултат, защото мнозина предполагат, че мъжете са по-напористи шофьори.

Един от най-неприятните моменти за всеки шофьор е това някой да му заеме мястото на паркинга, докато чака да се освободи. Мъжете имат много по-голяма склонност да правят това – 13% от тях, докато едва 9% от нас са толкова груби.

Увеличаването на скоростта, за да се блокира автомобил с подаден сигнал за престрояване, се прави от 8% от жените и 10% от мъжете.

Много по-агресивни са представителите на силния пол и по отношение на ускоряване с цел догонване на автомобил, който ги е засякъл. Това правят 11% от тях, в сравнение с едва 7% при нас.

Равен брой мъже и жени – 8% процента, удрят друг автомобил на паркинга и изчезват.

Интересен е фактът, че 25% от шофьорите (и мъже, и жени), които признават лошите си постъпки, твърдят, не съжаляват за тях.

А вие кои смятате, че са по-добрите шофьори - мъжете или ние?

Четете още: Зад волана