Запознайте се с Парк Макрае, новата и доста нетипична звезда в Youtube!

Тя е на 70 години е и от Южна Корея. Макрае се прочу в най-посещавания сайт за видеоклипове със своите съвети за грим, с празничните си влогове и разбира се с приключенията, които не спира да споделя със своите последователи. Идеята за новата й кариера дошла от нейната внучка, която я окуражила да започне да прави клипчета, за да има на какво да посвети времето си и за да я предпази от деменция. Заболяването се предавало по наследствен път в семейството.

Първото видео на Парк било съвместно пътуване до Австралия, което тя предприела с 27-годишната си внучка Ким Юра. То бързо събрало хиляди лайкове и множество похвали за чудесното й чувство за хумор.


Четете още: Това ли е бабата на бъдещето?

По-малко от шест месеца по-късно Макрае вече има над 300,000 последователи. Едно от най-популярните видеа в нейния канал има близо 2 милиона гледания, а в него тя показва как се гримира:


Четете още: Нека залагаме: На колко години е тази дизайнерка?

"Баба ми е като всички нас. Тя обича да пътува, да си хапва вкусна храна и да прави красиви снимки. Аз също съм неин фен, тя е страхотен човек", споделя внучката на веселата баба, която монтира и снима популярните видеа.

Когато не заснема видеа за своя YouTubе канал, Парк се грижи за своя ресторант. Като всяка друга звезда, и 70-годишната баба е заобиколена от хилядите си фенове. Те прекосяват цялата страна, за да вечерят в нейния ресторант, който се намира на около 30 км от столицата Сеул.



Любопитен факт е, че Макрае не може да чете и пише на добро ниво, но това не й пречи да обновява и своя акаунт в Instagram. Тя обаче не оставя пространство между думите, които пише по свой правопис, а това често кара феновете й да се чудят какво точно е имала предвид.

"Майка ми и баща ми не ме научиха да чета и пиша, въпреки че не бяхме бедни, защото искаха да започна да работя от рано", признава бабата.

"Сега, след като открих YouTube, истински съжалявам, че не съм образована", допълва тя.

Въпреки че по никакъв начин не си личи, животът й не е бил никак лесен. След като задлъжнял много, съпругът й я изоставил и така тя се превърнала в самотна майка на три деца, които отгледала със собствени сили. При това, докато се грижела за ресторанта си, в който работела всеки ден от 4 сутринта до 9 вечерта. В крайна сметка тя дори успяла да изплати дълговете на мъжа си. Изумително, нали?