Не казвайте за друга дама онова, което не искате да чуете за себе си

Кога мъжете ни се дразнят? Почти толкова често, колкото те самите вбесяват нас. Поразпитахме колеги мъже и решихме, че трябва да избягваме следните ситуации. Същото препоръчваме и на вас.

Когато говорите само за негативните неща в живота си и непрекъснато се оплаквате. Доказано е, че мъжете никак не си падат по мрънкащи жени.

Когато играете на игра (спортна, board game или каквато там) и загубите, а после се разстроите от това. Повечето мъже реагират негативно, ако жената до тях не може да приеме играта като... ами, като игра. Те не влагат нищо лично в победата или загубата над любимата жена или поне не го показват. Така че ако вземем да се тръшкаме, да си променим настроението или да заплачем, това определено няма да им допадне.

Когато коментирате друг мъж - колко е привлекателен, учтив, с хубава фигура и т.н., а забравяте да направите комплимент на него. Ако си мислите, че мъжете не обичат комплименти, в голяма грешка сте - има много, ама наистина много самовлюбени мъже и нарциси, които са на седмото небе, когато приятелката им (или просто някоя дама) им каже, че изглеждат прекрасно. Имайте го предвид и в никакъв случай не коментирайте пред тях колко е красив сервитьорът, колегата или (най-големият потенциален гаф!) негов приятел.

Когато коментирате злобно и/или завистливо други жени. Това прави повече от лошо впечатление, защото в очите на мъжа се оказвате неуверени, нетърпящи конкуренция, а понякога и направо зли. Може би сте чували онези думи: "Не казвайте за друга дама онова, което не искате да чувате за себе си".

Когато му се цупите, защото ще излиза по мъжки. Да, ако сме си направили план как да изненадаме любимия човек, а той обяви в последния момент, че ще излиза със своята компания и знаем, че ще се прибере на пет уискита по-късно, усещането не е особено позитивно, но някак дължим на мъжа до себе си да му даваме пространство за него самия. Има мъже, за които това е много по-важно от всичко, и при много мрънкане от страна на жените им те просто в един момент теглят чертата и ги напускат.

Когато не го изслушвате. Ясно е, че в повечето връзки по-приказливи сме ние, но мъжете понякога също имат нужда да споделят, да бъдат чути и дори да поискат съвет. А ако не обръщате внимание на темите, които го вълнуват, шансът да го изгубите съвсем не е малък.

Когато показвате, че скъпите неща са наистина важни за вас. Да, някои вещи и удоволствия струват скъпо, но не са прекрасни заради това. Новата ви чанта е красива и ви харесва не защото е онази марка и струва онази сума, а защото удовлетворява ваши определени естетически критерии за стил. Огромен процент от мъжете ненавиждат меркантилните жени, а с такива и подобни коментари вие неусетно влизате (поне за тях) точно в тази категория.

Когато нямате хобита и развлечения. Това е животът в стил "от вкъщи - на работа; от работа - вкъщи". Такъв lifestyle (ако изобщо може да се нарече така) предполага много скука, депресии и нерви, които в крайна сметка жените си изкарват на мъжете до себе си. Ето защо повечето мъже избягват по-сериозни взаимоотношения с жени, които искрено си признават, че нямат особени интереси общо взето към нищо.

Когато поставяте ултиматуми. "Ще направиш това, ако ме обичаш!". Или "Ако не направиш онова, късаме!". Това е абсолютно отблъскващо за мъжете и със сигурност не биха поддържали връзка с някоя, която им поставя условия и ги държи "на каишка".

Когато правите скандали за дреболии. Да, побърква ни, че пак е забравил да изхвърли боклука, не си е оставил чиниите в миялната или чорапите му отново са на пода в спалнята. Но това са ежедневни, битови глупости, с които и двете страни трябва да се научаваме да живеем. И е сигурно: много неща у нас дразнят него поне толкова много.

Когато му се карате и/или го унижавате пред негови приятели или семейство. Каквото и да има да му казвате, нека е насаме. Ако един мъж се почувства уязвен или предаден, той рано или късно ще зареже жената, която го поставя в такива ситуации, колкото и да я обича.

Когато се присмивате на нещо, което той наистина обича. Например любим филм или група, спорт или дори цвят на облекло.

Когато се подценявате и това ви личи. Жените без самочувствие никак не са харесвани, това е абсолютен факт. Дори да не се чувствате комфортно в определен ден или дори облекло, постарайте се това да не става достояние никому, най-вече на любимия мъж.

Четете още: Тези реплики са забранени на първа среща