Автор
Люблена Папазова

Най-ниската БГ манекенка: Различните хора правят света по-цветен

Манекенката Нина Попова е от Велико Търново, висока е около 130 см и работи в Националната агенция за приходите. Тя и още две българки с ръст до 140 см представиха България на Седмица на модата в Дубай през пролетта. Предстои й пътуване до Париж, където отново ще дефилира заедно с най-известните световни модели. Във Франция живее приятелят й. Попова е член на организацията на малките хора в България. Има заболяване на костната система, но това не й пречи да участва във фотосесии у нас и дори във филма на Люк Бесон Section zero, сниман у нас преди две години. Woman.bg попита Нина трудно ли е да си най-ниската манекенка по света и у нас и как я приема публиката.

-Готвиш ли се специално за участието си в Седмицата на модата в Париж през октомври?

-С нетърпение очаквам следващото ревю в Седмицата на модата Париж през октомври. Организаторката на ревюто направи допитване до момичетата, които ще участваме, каква колекция дрехи искаме да представим. Момичетата единодушно избраха булчинска колекция. Тъй като аз вече представях булчинска рокля на ревюто в Дубай, в Париж ще ми бъде за втори път. А може би дизайнерите ще изберат по-различен тоалет за мен, но засега нямам информация. Това ще бъде изненада и за самата мен.


-Пазиш ли диети, спортуваш ли и как се грижиш за кожата си?

-Опитвам се да се храня здравословно. Избягвам сладки и тестени изделия. Спортувам, когато имам време, но най-много обичам да се разхождам сред природата. За кожата си се грижа, като използвам качествена козметика и козметични процедури.

-Наскоро нашият сайт писа за манекенка с два изкуствени крака. Дойде ли краят на суперкрасивите манекенки, които имат идеални размери и готов ли е светът на модата за по различни модели?


-Определено светът на модата разчупва своите стереотипи и граници. Дизайнерите искат да покажат, че модата е за всички и няма смисъл да бъде ограничавана само до една група хора с точно определени размери и форми. Различните хора правят света по-интересен и цветен. Светът на модата става все по-интересен и включването на различни модели в ревютата се приема много добре от публиката.

-Как се отнасят към теб „нормалните” манекенки?


-"Нормалните" манекенки се отнасят с респект и уважение не само към мен, но и към другите момичета с нисък ръст, с които участвахме в Седмица на модата в Дубай. Възхищават се на смелостта ни и как се справяме с трудните ситуации, които ни поднася животът.

-В Дубай закри ревюто като булка. Планираш ли скоро сватба и в живота?


-Радвам се, че тоалетът, който представих на ревюто в Дубай, беше булчинска рокля. За мен беше много интересно да се видя в такъв тоалет. В живота на този етап не планирам сватба. Според мен когато има любов и разбирателство между двама души, това е най-важното. Бракът и сватбата са формалност.


-Работиш като данъчен инспектор. Строга ли си към нарушителите и как те възприемат колегите и клиентите на офиса?

-Работя в териториална дирекция на НАП във Велико Търново в дирекция "Събиране". Много харесвам работата си. По принцип в живота не съм строга, но в работата се налага, защото законите трябва да се спазват от всички. Колегите ми ме възприемат много добре. Зарадваха се и ме подкрепиха за участието ми в ревюто в Дубай.

-Кой е най-трудният период в живота ти и мислила ли си да последваш по-голяма част от връстниците си и да заминеш за чужбина?


-Най-трудният период в живота ми беше, когато бях останала без работа за известно време. Усилено си търсех работа, но все не се намираше за мен. Сега съм много доволна от настоящата си работа и не мисля да заминавам в чужбина. Много обичам да пътувам, но мисля че мястото ми е тук - в България. Тук са семейството и приятелите ми и не бих се чувствала добре далеч от тях за дълъг период.

-Какво ще кажеш на всички момичета, които си мислят, че да си манекенка е лесна работа?


-Да си манекенка изобщо не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани. Освен безупречния външен вид, моделът трябва да има чар и излъчване и по този начин да представи личността си. А това не е лесно поради вълнението и притеснението, които имаме, докато сме на модния подиум.

Четете още: Манекенка без крака изуми модните критици