Автор
Роси Кацарова

Най-интересното около сватбата на Пипа

По-малката сестра на херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън – Пипа, ще мине под венчилото след броени седмици.

Нейният избраник е 40-годишният мултимилионер Джеймс Матюс, който разкри неотдавна, че дълго време е преследвал Пипа, преди тя да му обърне внимание.

Годежът

Пипа и Джеймс се запознават през 2012 г., но отношенията им са краткотрайни. След това брюнетката излиза три години с банкера Ник Джексън и след като двамата се разделят, Мидълтън отново започва да се вижда с Матюс. Миналата година на 19 юли, само една година след началото на връзката им, финансистът предложи брак на Пипа.

Британските медии разкриват, че предложението е направено по време на екскурзия до езерото Дистрикт, а годежният пръстен е изящно бижутерийно творение с огромен диамант, струващо над 250 000 британски лири. Само за справка – годежният пръстен на Кейт, принадлежал някога на принцеса Даяна, се оценява на не повече от 108 000 лири.

Медиите на Острова не пропускат да отбележат, че въпреки че по-голямата сестра е женена за един от престолонаследниците, всъщност Пипа ще води много по-бляскав и луксозен живот. От една страна, защото Джеймс Матюс е наследник на една от най-заможните английски фамилии, а от друга - защото Кейт няма как да демонстрира разточителност, каквато Пипа и възлюбеният ѝ могат да си позволят. Катрин е принудена да следва няколко основни правила, сред които е и воденето на благоприличен и умерено пестелив начин на живот – безбожно скъпите екскурзии, бижута, аксесоари и тоалети са немислими.

Но да се върнем на годежа на Пипа и Джеймс Матюс. Медиите разкриха не само колко струва годежният пръстен, но и други интересни подробности. Сред тях е и тази, че финансистът изключително много държи на традициите и затова преди да зададе значимия въпрос, е поискал позволение от бащата на Пипа.

Моминското парти

Британските вестници не спестяват и подробности около моминското парти на най-известната шаферка на света и бъдеща булка. Според изданията Пипа в компанията на Кейт и свои близки приятелки е отпътувала с частен самолет за ски курорта Мерибел във Франция. Там се е състояло самото парти, което е било в тесен кръг, но по думите на запознати е било наистина бляскаво.

"Компанията отседна в луксозна планинска къща с камериерка и готвач, гарантиращи, че ще задоволят и най-претенциозните им желания", споделя неназован източник.

Сватбеният ден

Самата сватба ще се състои на 20 май в катедралата "Свети Марк" в графство Бъркшир, която е в близост до семейния дом на Мидълтън. Партито след церемонията ще се бъде в имението на родителите на Пипа – Карол и Майкъл, намиращо се в съседното до родния ѝ Бъкълбъри градче.

Изданията на Острова разкриват, че за бъдещата булка е било много важно да сключи брак в графството, в което е израснала.

"Пипа държи на традициите и семейството и за нея бе много важно да каже заветното "да" на място, близо до дома ѝ", разкрива източник, цитиран от списание Hello!

"Датата не е със специално значение, избраха я просто защото им харесва. Късната пролет е идеална за сватби", допълва той.



Четете още: Плажен патрул: Пипа Мидълтън по бански

Гостите, поканени на събитието, наброяват около 150 души, но все още не се знае коя ще е главната шаферка. На Пипа бе поверена тази роля по време на сватбата на Кейт, но редакторът на списание People Джуди Лайд разкрива, че не е сигурно, че бъдещата булка ще върне жеста.

"Пипа е в сложна ситуация. От една страна със сигурност иска сестра ѝ да върви с нея към олтара, но от друга ако главната ти шаферка е бъдеща кралица, рискуваш да откраднат от теб цялото внимание и то в най-важния ти ден."

Все още няма официална информация, но най-вероятно Джордж и Шарлот ще бъдат шаферчета. Не е ясно и друго – ще присъства ли новата приятелка на принц Хари Мегън Маркъл.

Според неназован източник Пипа е казала, че на сватбата ще присъстват само законните половинки на поканените.

Булчинската рокля

Въпросът, който най-много вълнува медиите обаче, е каква ще е булчинската рокля на Мидълтън.

Според дизайнера на сватбената рокля на принцеса Даяна – Дейвид Емануил, Пипа ще избере тоалет в класически английски и романтичен стил.

"Дълбоко деколте, дълги дантелени ръкави в цвят слонова кост, слоеве копринен жоржет, нежно преминаващи в шлейф. Диамантена тиара и нежен воал пред лицето ще завършват облика на Пипа", смята Емануил.

Не е известно и кой ще ушие тоалета. Сред споменаваните имена са тези на Джени Пакхам и Сара Бъртан, творчески директор на Alexander McQueen.

Британският дизайнер Джилс Дийкън обаче е най-спряганият за моделиер на сватбената рокля на бъдещата госпожа Матюс. Причината е, че в началото на февруари Дийкън бе забелязан да напуска лондонския дом на Пипа с огромен черен чувал за рокля.

Той обаче отказа да отговори на въпросите на журналисти и заяви, че може да говори за роклята на бъдещата булка, чак след като самата тя официално съобщи името на дизайнера, който ще направи дизайна и щя я ушие.

И докато сме на темата с тоалетите, няма как да не споделим, че от btv разпространиха новината, че българската дизайнерка Невена Николова ще се погрижи за визиите на близки до кралското семейство за сватбата на Мидълтън и Матюс.

Имената на тези, които ще носят рокли с марката „Невена“, остават в тайна, но отсега е ясно, че ще има поне няколко произведения на изкуството, създадени от ръцете на българката, чийто бутик се намира в сърцето на Лондон, разкриват от медията.

Четете още:
Красота на втора степен: Изящни звездни сестри