Автор
Кристина Кирова

Майки, никога не казвайте това на снахите си!

За скритата вражда между избраницата на мъжа и майка му се носят митове и легенди, откакто свят светува. Тази тема е предизвиквала по-скоро усмивка, отколкото размисъл в нас. Но замислете се, дами...никога ли не сте имали спречкване с потенциална свекърва?

Разбира се, всяка майка би искала най-доброто за сина си и би дала всичко, за да го предпази от разочарование, но границата между загрижената и обсебващата майка е наистина тънка и е важно да не я прекрачвате. Не бихте искали един ден да чуете от сина си обвинението, че сте му попречили да бъде с любовта на живота си, нали? Макар понякога да ви се струва, че любимото ви момче допуска грешка, е добре да избегнете конфронтацията с половинката му, дори и да не сте съгласни с избора му. Човек трябва сам да стига до правилните изводи в живота си, в противен случай не би осъзнал пропуските си. Какво никога не бива да казвате на синовете си по повод бъдещите си снахи?

Не критикувайте външния й вид!

Освен че ще предизвикате негодуванието на сина си, е много вероятно да оставите впечатление в него или в нея, че просто проявявате женска завист. Идеалните жени и идеалните мъже не съществуват. Освен това е добре да осъзнаете, че вашият естетически вкус и този на сина ви може да не се препокриват. Уважавайте избора му и не нападайте жената, която той намира за мила и красива в момента. И не на последно място - не съдете за книгата по корицата. Да, външният вид говори много за нас, но понякога в съдържанието се крият и някои изненади.

Не изтъквайте негативните й страни!

Най-малкото, защото и вие имате такива. Би било прекрасно да обърнете внимание върху положителните й качества и да ги споделите със сина си. По този начин вие ще му вдъхнете увереност и ще го спечелите като приятел. Съответно, ако нещо се обърка, вие ще сте първия човек, на когото той ще сподели. Осъждайки строго избора му, има опасност той да спре да се допитва до вас и по този начин сами ще се лишите от възможността да му помагате.



Уважавайте професията и интересите й!

Никога не омаловажавайте постиженията на избраницата на сина си. В противен случай ще си спечелите враг в нейно лице, а това не е във ваша полза, нито в полза на сина ви.

Не коментирайте кулинарните й умения!

Да, една дама трябва да бъде примерна домакиня и умело да поддържа домашния уют, но това съвсем не е най-важното качество, което трябва да търсите у избраницата на сина си. Ако тя е мило, хубаво и интелигентно момиче, което обича най-скъпия ви човек, бихте могли да й простите пропуските в кухнята. И в никакъв случай не изпращайте кутии с храна, това би имало напрягащо въздействие върху половинката на сина ви. И разбира се, не я заливайте със съвети относно поддържането на дома, освен ако не искате посещенията ви у тях да започнат да намаляват.