Факт е, че мъжете не са толкова приказливи колкото нас. И това е не само нормално, а и прекрасно - иначе щеше да настъпи апокалипсис. Те обаче също си имат теми, които обожават да дискутират при всеки удобен повод. Ето някои от тях, които не са ни сред най-любимите.

Спорт

Това е общоизвестна истина - повечето мъже обожават спорта. Ако любимият им отбор е загубил предната вечер, могат да са бесни, в депресия или нещо средно. Ако любимият им отбор спечели, следва еуфория, щастливо пиянстване и разговори на мегависок тон с приятелите. И в двата случая ще държи да ви разкаже всичко в подробности, понякога и по минути. Ще използва имената на играчите, ще ви сподели мнението си за съдията и семейството му. Ще ви отегчи до смърт.

Автомобили

Явно всеки мъж някога си е представял, че е част от някой от филмите от поредицата "Бързи и яростни". За него колата, а не домът е крепост, специално място, вещ, която е подвижен дом... "Кола и жена не се дават назаем", категорични са много мъже. Ако си е купил нов автомобил, бъдете подготвени да слушате часове за техническите ѝ характеристики.

Приятели

Ако сте в по-сериозна връзка, съвсем нормално е да познавате поне най-близките му приятели. Това обаче съвсем не означава, че трябва всяка вечер, по цяла вечер да слушате за техните истории, подвизи, неуспехи, драми и какво ли още не. Уж често за нас казват, че говорим за приятелките си, но дано не ви се падне мъж, който да държи да ви сподели всичко за своите приятели, защото ще се побъркате много бързо.

Работа

Мъжете със сериозна и отговорна професия винаги са били привлекателни за нас, защото вдъхват усещане за сигурност и зрялост. Лошото идва обаче, когато с еокаже, че мъжът, с когото трябва да сте на романтична вечеря, реално не може (а може би не иска?) да говори за нищо друго освен за работния си ден, за успехите и проблемите там. Да, по-скучно е, ако е счетоводител, и по-интересно, ако е с творческа професия, но при всеки случай ще е досадно, ако наистина няма какво да каже по каквато и да било друга тема.

Алкохолни спомени

Тук вече е опасно, защото излагацията е почти сигурна. Наясно сме, че мъжете си имат някакви страховити пиянства, които дори самите те не помнят. Но това съвсем не значи, че искаме да научим за техни крайни алкохолни "подвизи" - така един мъж не ни става по-интересен, а мнението ни спрямо него се променя в посока надолу. Все пак не искаме да излизаме с тийнейджър, който ни разказва за поредното си "размазване", а със зрял и отговорен мъж.

Бивши

Може би най-голямата грешка на един мъж е в разговор да споменава често с и без причина взаимоотношенията си с бивша своя интимна партньорка. Разбира се, мъжете обичат да сравняват жените, с които са били, но е проява на крайно лош вкус мъж да споменава и коментира вас в съпоставка в какъвто и да е аспект с когото и да било. И това не е просто досадно, а недопустимо и обидно, нека не го забравяме.

А на вас кои теми, които мъжете обичат, са ви дразнещи и/или досадни?


Автор: Благовеста Дамянова