Автор
Woman.bg

Любими филми, които трябваше да имат различен финал

Има филми, които сме гледали десетки пъти и вече знаем наизуст - коя сцена след коя следва, та дори и репликите на героите. Всичко е толкова перфектно във въпросните ленти, толкова на място, че не можем да си представим да бъде по различен начин.

Но след малко проучване се оказва, че продуцентите са имали идеята сюжетната линия да се развие по съвсем друг начин и дори има заснет напълно различен край от известния ни днес, но по една или друга причина впоследствие се отказват от него.

Е, нека видим кои са въпросните любими филми, които са щели да завършат по различен начин:

"Закуска в Тифани"

Ако сте чели книгата на Труман Капоти и сте гледали екранизацията с Одри Хепбърн, няма как да не сте забелязали разминаването между тях що се отнася до финала. Докато в последната сцена на филма героите си разменят романтична целувка под дъжда, то в романа щастливият край е само мираж, просто защото той не би бил по вкуса и на самата Холи Голайтли.

Няма ка да не отбележим, че Труман Капоти не харесва избора на Хепбърн за главната роля, както и остро застава против щастливия завършек на историята, който виждаме във филма. Признаваме си, че и на нас далеч повече ни харесва оригиналния финал - ироничен и с нотка тъжен чар.

"Форест Гъмп"

Един от най-добрите филми в съвременното кино е базиран на книга от Уинстън Грум. Но екипът, стоящ зад направата на лентата, решава да не се придържа към оригиналния сценарий до края.

Във финала на книгата Форест и Джени имат син, но тя се омъжва за друг, а във филма тя умира и той е принуден сам да отглежда детето им. Интересна подробност е, че Грум е толкова недоволен от екранизацията, че пише втора част на книгата си. В нея главният герой говори на читателите си, заявявайки им: "Не позволявайте на никого да направи от живота ви филм."

"Ефектът на пеперудата"

Този филмов шедьовър има няколко алтернативни края.

В единия Еван се самоубива още в утробата на майка си, защото решава, че животът на хората, които обича, би бил много по-добър, ако той никога не се е раждал. Това е финалът, който режисьорският екип избира, но на първоначалните прожекции не се харесва от публиката и поради това те се отказват от него. В един от другите алтернативни финали Евън и Кели се срещат на улицата и започват разговор, което ни кара да си мислим, че този път може би нещата при тях ще се наредят. Може да видите тези и другите заснети финали ето тук!

"Мистър и мисис Смит"

Филмът свърша с разговор между семейство Смит и техния терапевт, но има и алтернативен край, в който виждаме малко момиченце - дъщерята на двойката, която въпреки невръстната си възраст вече е наследила техните умения.

"Сексът и градът"

В последната серия от този любим серила всичко се нарежда - Кари се разделя с Петровски и е открита от Тузара, който е осъзнал, че тя е любовта на живота му. Но се оказва, че лентата можела да има съвсем различен финал. Обсъждали са се идеите Кари да се омъжи за Петровски, да се събере с Тузара, но отношенията им отново да са неангажиращи като в началото, както и да остави и Тузара, и Петровски, проумяла, че приятелките ѝ са всичко, от което се нуждае.

Всъщност третият вариант е този, на който създателят на хитовия сериал Дарън Стар е държал, но когато той се оттегля от продукцията, с него си заминава и идеята Кари така и да не намери любовта.

"Не участвах в създаването на последните епизоди. А когато някой друг пише сценария на твоя сериал, няма как да контролираш процеса. Всеки следи собствената си концепция. Затова и "Сексът и градът“ завърши като най-обикновена романтична комедия. Основната идея на шоуто беше да покаже живота на една жена, която така и не намира щастливата любов. Целта беше сериалът да се различава от всички романтични комедии, които зрителите познаваха до момента. За съжаление в последните серии концепцията е нарушена, но това се случи, защото се оттеглих", призна преди време той.

"Хубава жена"

Оригиналният сценарий има съвсем различен край от този, който ни е известен днес. В него героят на Ричард Гиър връща героинята на Джулия Робъртс на булевард Холивуд и ѝ хвърля пари, казвайки ѝ, че ще съжалява, ако не ги вземе, още в мига, в който той си тръгне. Във финалната сцена тя отива в Дисниленд с приятелката си, за да похарчи парите, като в този момент осъзнава безнадежността на битието си.

Но когато снимките започват и всички виждат силната химия между Ричард и Джулия, решават, че не могат да не осигурят на персонажите им щастлив край.

Ако и вие се сещате за филм, който е трябвало да има различен финал, ще се радваме да го споделите в коментарите!