Непрекъснато планираме следващата диета, но истината е, че има храни, които са наистина неустоими понякога. Заговорихме се тук кой какво обича да похапва от "вредните" неща и стигнахме до някои изводи. И, разбира се, чувствайте се поканени да допълвате в коментарите.

Шоколад

Вероятно без него издържат наистина малцина. Доказано е, че е полезен за много неща (както и че помага за произвеждането на хормона на щастието), но всички знаем как едно-две парченца никога не са ни достатъчно, а в края на месеца кантарът пак не ни обича.

Сладолед

В горещите летни дни просто си знаем, че няма да издържим и редовно ще излизаме за по сладолед в обедната почивка. Но е толкова освежаващо и ободряващо, нали? Веднъж седмично е съвсем приемливо и няма да навреди чак толкова.

Торта

Ултимативният десерт съвсем не трябва да бъде консумиран само със специални поводи! През уикенда например е съвсем нормално да излезете с приятелки и да си позволите по парче от онази плодова пита. Или пък гараж, сахер или мока... Замечтахме се.

Палачинки, мекички, бухтички

Всички тези тестени хапвания, които помним как майките ни правеха сутрин, а миризмата им и сега събужда у нас усещането за спокойно детство. Нищо, ама съвсем нищо не ни пречи някоя събота сутрин да решим да се поглезим и да си ги приготвим сами у дома. А го препоръчваме и на вас. Ако не го правите през ден, всичко е наред. И, разбира се, внимавайте с количествата.

Паста

Спагети, равиоли, тортелини, канелони, талиателе - всичките са прекрасни! Да, знаем, тестени са, съответно се пълнее от тях, но поднесени с подходящ сос са една превъзходна вечеря, особено с вино.

Junk

Истината е, че всички заклеймяват хамбургерите, тостовете, дюнерите, пиците и всичко помежду им, но понякога едно малко прегрешение доставя истинско удоволствие, а не вреди чак толкова на фигурите ни. Това, разбира се, не е подкана да посегнете към огромните бургери с много телешко, бекон, майонеза и пържени картофки!

Закуски

Едва ли не на всеки ъгъл можете да си вземете баничка, кифла, кренвиршка, кашкавалка - това е наистина подло! Ако добавите и една боза, все едно сте се отбили да хапнете на път за училище, нали? Тогава обаче не мислехме дали и как това ще се отрази на килограмите ни, а сега просто се налага.

Чипс

Сякаш е съвсем нормално да вземем няколко пакета чипс, безалкохолно или бира и да се позиционираме с приятелки пред телевизора, за да гледаме любимия сериал. Или поне така беше в гимназиалнитегодини... Не е фатално и сега да си припомним греховния вкус на твърде мазните и осолени хрупкави картофки, но с мярка!

Домашни десерти

Прекрасно е да можем да си направим крем карамел, реване и кекс, но това означава, че след това някой ще се наложи да ги консумира. А кой, ако не пак ние? Колкото повече готвим, толкова повече и ядем, но всъщност това зависи само от нас.

Напитки

Знаете - и от тях се пълнее много. Както от сладките коктейли и ликьори, така и от бира, газирани напитки, "натурални" сокове и реално от почти всичко. Остава ни водата и понякога малко хубаво вино.

Четете още: Пет здравословни предложения за закуска