В живота на всяка жена плавно настъпва моментът, в който трябва да промени гардероба си, така че той да е съгласуван с годините й но в същото време да остане стилен и интересен, а също така и да загърби някои навици. Всяка зряла дама трябва да има младежка нотка във визията и поведението си, но от какво трябва да се откаже и кога?

Истината е, че времето не е единствената причина да се променим, по-важното е как се чувстваме. Трябва да носим дрехите си с гордост и самочувствие, на колкото и години да сме. Можем да бъдем очарователни, както на 20, така и на 50 и на всяка друга възраст. Разбира се, има някои неща, които е хубаво да спрем да правим след определен момент като например да излизаме всеки уикенд по нощни клубове и да си правим татуировки. Ето какво бихме ви посъветвали:

Ограничете алкохола и излизанията по нощни заведения

В днешно време, когато любовта и истинската привързаност между хората се случва все по-трудно, браковете и като цяло създаването на семейство става в много по-късен етап от живота ни, например след 30 години, отколкото когато се е случило на нашите родители. И става все по-актуално да продължаваме да излизаме всеки уикенд по нощни заведения и да водим неразумен начин на живот, дори и във възраст, когато вече би трябвало да се замислим за семейство. От своя страна това често води и до завишена консумация на алкохол, а с времето организмът ни все по-трудно се справя с него. Затова е хубаво, дори и да не сме намерили половинката си, да се отдадем на по-здравословен живот, например след средата на 30-те.

Обновете гардероба си и забравете за всичко късо

Колкото и да е поддържано и стегнато тялото на една жена, все пак след определена възраст не е препоръчително да го показва постоянно, носейки предизвикателни тоалети. Една зряла дама преди всичко трябва да бъде достолепна и да излъчва класа и има други начини да подчертаете красивата си фигура.

Бъдете отговорни към парите си

Това е навик, който трябва да придобием още от деца, но понякога е простимо да сме неразумни, докато все още не ни се налага да разчитаме, единствено на себе си. Но няма нищо по-отблъскващо от човек в зряла възраст, който не умее да се справя с живота си, а парите от заплатата му изчезват за секунди, поради несъобразителност. Бъдете разумни и готови да посрещате разходите си, не разчитайте изцяло на половинката си, проявете самостоятелност.

Спазвайте Facebook хигиена

Когато навлезете в 30-те или малко след това, е хубаво да внимавате какво "поствате“ във Facebook профила си. Откачените и твърде предизвикателни снимки и статуси не са препоръчителни, ако искате светът да ви приеме насериозно. Също така ограничете селфитата, вече сте големи за това.