Времето продължава да ни радва с повишаващи се температури и напомня за идващото лято. Дните, прекарани на плажа, все повече ни изглеждат като реално бъдещо събитие, затова нека се подготвим още отсега с няколко съвета за това как не трябва да се снимаме на плажа.

Разбира се, това са само препоръки, които са изцяло пречупени през личното виждане на автора, затова имате свободата да се снимате както пожелаетe, стига фотосите да са в хармония с личната ви представа за естетика и себеизразяване.

Знаем, че всички искате да сте оригинални и да постнете уникална снимка във Facebook и Instagram, която да събеrе хиляди лайкове, но някои пози наистина са вече демоде и е добре да ги избягвате. Забравете за сърцата, направени с ръцете на любимия и всякакви пирамиди, кръгове и други геометрични фигури. Може би преди 2 години бихте били истински новатори, но днес помислете за нещо по-различно, ако искате да впечатлите приятелите си в социалните мрежи.



Четете още: Коцето Калки взриви публика и жури в "Капките"

Повечето хора прекарват цяла зима и пролет във фитнеса, тренират йога, кунг фу и всякакви други източни бойни изкуства и най-естественото нещо е да се стремят да демонстрират своите новопридобити умения. Няма нищо лошо в това, но трябва много да се внимава в качественото изпълнение на упражнението, както и с естетическата визия на гледката. Защото сме виждали много нелепи стойки на брега на морето, с които със сигурност не искате да се асоциирате.



И разбера се, задължителната напоследък снимка в поза мост. Наистина ли? Освен ако не сте гимнастичка, не е препоръчително да се виете във всевъзможни еквилибристики, защото първо, може да се нараните и второ, когато не е направена както трябва, тази стойка не изглежда никак впечатляваща, дори напротив.



Дойде ред и на любимите ни скачащи снимки. Да, наистина са ни любими, това не е ирония. Но възможността нещо да се обърка при тях е значително по-голяма, най-вече при груповите подскоци. Ето защо ви съветваме най-искрено и благородно или да направите около стотина кадъра, за да изберете най-добрия възможен или изобщо да прескочите този вълнуващ ритуал по заснемането на подобна снимка, който признаваме си, носи много забавление и усмивки... и някое друго натъртено стъпало.

Обичате морето и сте истинска русалка сред вълните, това е ясно. Но водните снимки могат да се окажат изключително предизвикателство дори и за най-упоритите. Да, кориците на Vogue и Harper's Bazaar с модели, мятащи мокри коси, пръскайки капки навсякъде са секси, но помислете колко голям екип от професионалисти стои зад тези кадри. Не вярвате, че можете да направите подобна възстановка с обикновен телефон, бил той и iPhone 7, нали?

И все пак, снимайте се както ви е на сърце и се забавлявайте. Това е най-важното. Дори и без снимки, спомените от морските летни дни остават едно неповторимо събитие в нашия живот, което ви пожелаваме да ви се случва често през идните топли месеци.